AKHOM´da ikinci grup eğitimleri de tamam

Sertifika töreni önümüzdeki günlerde yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin, üniversite mezunu emeklilerin tecrübelerinden yararlanmak üzere başlattığı AKHOM (Akıl Hocalığı Merkezi) Projesi, ikinci etabını da başarıyla tamamladı. İletişim, empati, sinerji, motivasyon, beslenme, ilk yardım ve genel sağlık konularında yaklaşık iki aydır akademisyenlerden ders alan ikinci grup dönemlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

DENGELİ BESLENME VE EGZERSİZ
İzmit Halk Eğitim Merkezi`ne verilen derslere düzenli olarak katılan AKHOM öğrencileri, son hafta sağlıklı yaşamda yeterli ve dengeli beslenme ile sürekli ve yeterli egzersizin önemi konusunda bilgilendirildi. Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay tarafından verilen derste, yaşam tarzındaki değişiklikler, damak tadı ve beslenme alışkanlıklarının farklılaşması, besin maddelerinin ne şekilde, ne miktarda ve hangi sıklıkta tüketilmesi gerektiği anlatıldı.

3. GRUP DERSLER BAŞLAYACAK
22 kişilik ikinci grubun sertifika töreni önümüzdeki günlerde düzenlenecek. Üçüncü grup dersleri ise önümüzdeki hafta sonu start alacak. Türkiye`de genç yaşta emekli olan fakat tecrübe ve birikimlerini toplumla paylaşma imkanı bulamayanlar, bu proje ile tecrübelerini çeşitli alanlarda, toplum ve kitlelerle ücretsiz olarak kullanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!