Akçat´a kültür ve eğitim merkezi

Büyükşehir`in yapacağı iki katlı tesis, iki önemli ihtiyacı giderecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli ve Karamürsel´in en uç beldelerinden biri olan Akçat´a da kültür merkezi inşa edecek. Ancak kültür merkezi aynı zamanda önemli bir işlevi daha yerine getirecek.

BİRİNCİ KATI SALON
Akçat İlköğretim Okulunun hemen yanındaki arazi üzerinde yükselecek olan merkezin zemin katında, çok amaçlı salon yer alacak. Burada Yalakdere, Kızderbent ve civardaki yaklaşık 20 köyün başta düğün olmak üzere her türlü cemiyet ve etkinliği gerçekleştirilebilecek.

İKİNCİ KATI OKUL İÇİN
Kültür merkezinin ikinci katı ise tamamen okula tahsis edilecek. Akçat İlköğretim Okulunun uzun süredir ihtiyaç duyduğu Bilgisayar Laboratuarı, Fen Atölyesi ve İş Eğitimi Atölyesi bu katta oluşturulacak. Çocukların ikinci kata rahat girip çıkabilmeleri amacıyla, merkezin okula bakan arka kısmında ayrı bir kapı daha yapılacak.

8 AYDA TAMAMLANACAK
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dün çıkılan ihaleye, toplam 7 firma katıldı. En düşük teklifin 475 bin YTL ile Özgür AŞ´den geldiği ihalede, Tosunlar Kereste ise 706 bin YTL ile en yüksek fiyatı veren firma oldu. İhale sonucu önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Akçat Kültür Merkezi ise müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 8 ay içinde tamamlanacak.

FİRMALAR            TEKLİFLERİ
Özgür A.Ş           475 bin YTL
Yılfa İnşaat         539 bin YTL
Rıza Güven Usta   569 bin YTL
Yanıkkaya İnşaat  570 bin YTL
Nilgür Ltd. Şti.      599 bin YTL
İhsan Kutlu          600 bin YTL
Tosunlar Kereste   706 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!