Akçat´a kültür merkezi yapılıyor

Büyükşehir, Akçat yöresindeki sosyal ve kültürel faaliyetler için mekân hazırlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe, belde ve köylerin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını çözümlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Karamürsel´e bağlı Akçat Beldesi´nde yıllardan beri ihtiyaç olan ama ekonomik yetersizlik yüzünden yapılamayan kültür merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldı. Bina bölgedeki 3 beldenin ihtiyacını karşılayacak.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK
Kaba inşaatı tamamlanan Akçat Kültür Merkezi´nin, dış cephe çalışmaları da bitirildi. Yoğun çalışma temposu ile sürdürülen çalışma sonucunda, binanın iç kısmının sıva ve boyama çalışmaları sonuçlandı. Çatısı bitirilen, atık su giderlerinin montajı yapılan bina, tamamen hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi, açılışa hazır binanın çevre düzenlemesi çalışmalarını ise başlattı. Çevre düzenlemesinin ardından, bina yöre halkının hizmetine sunulacak.

3 BELDEYE HİZMET VERECEK
Karamürsel´in Akçat Beldesi için çok büyük önem taşıyan Akçat Kültür Merkezi, aynı zamanda Yalakdere ve Kızderbent beldelerinin de bu ihtiyacını karşılayacak. Kültür merkezinin hizmete açılması, bölgedeki sünnet, düğün, sergi gibi hem sanatsal, hem kültürel, hem de sosyal faaliyetlere yönelik kullanılacak. Bina, bölgeye büyük bir canlılık katarken, insanların da özellikle sünnet, düğün gibi etkinliklerde ekonomik yükünü de azaltacak. Aileler düğün, nişan gibi etkinlikler için Karamürsel´e gitmek zorunda kalmayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!