Akçat Kültür Merkezi tam gaz

Büyükşehir`in yaptırdığı merkezde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ilçe ve beldelerde yapımına başladığı kültür merkezi inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Yıllarca düğün salonlarında gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetler için ilin her köşesinde modern mekanlar yükseliyor. Büyükşehir kısa süre önce temellerini attığı Akçat, Değirmendere, İhsaniye ve Gebze Kültür Merkezleri´ndeki inşaat çalışmalarına bu kararlılık içinde yürütüyor. Vatandaşların adeta sabırsızlıkla beklediği kültür evlerindeki çalışmalar Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından da yakından takip ediliyor.

ZİNCİRİN ÖNEMLİ HALKASI
Karamürsel´in Akçat Beldesi´nde yapımı süren Kültür Merkezi de bu zincirin önemli bir halkasını oluşturuyor. Akçat beldesi ve çevre köyler adına büyük önem taşıyan Kültür Merkezi tamamlanıp, hizmete girdiğinde bölgenin en önemli sorunlarından birisi daha çözülmüş olacak.

BOYA BAŞLADI
Akçat Kültür Merkezi iki kattan oluşacak. Merkezin zemin katında başta düğün olmak üzere cemiyet toplantılarının yapılabileceği çok amaçlı salon yer alacak. Kültür merkezinin ikinci katı Akçat İlköğretim Okulun´a tahsik edilecek. Bu katta okulun Bilgisayar Laboratuarı, Fen Atölyesi ve İş Eğitimi Atölyesi yer alacak.

HIZLI ÇALIŞMA
Bu arada merkezin kaba inşaatının yanı sıra dış cephe sıva ve montajlama imalatı tamamlandı. Binanın iç kısmında ince sıva tamamlanıp, boya çalışması yapılmaya başlandı. Binanın çatı örtüsü serilerek, çatı yapımı devam ediyor. Binanın atık su giderlerin montajı yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!