Akçaova´da deprem eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ilköğretim okullarına yönelik deprem eğitimi köylere de yayıldı. Dün Kandıra`nın Akçaova köyüne giden Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, 450 ilköğretim okulu öğrencisine depremi ve korunma yollarını anlattı.

DEPREM DEDE`DEN MESAJ
Okulun çok amaçlı salonunda toplanan öğrenciler, ilk olarak depremle ilgili hazırlanan CD`yi izledi. İki öğrencinin deprem hakkında uygulamalı eğitim verdiği CD`de, “Deprem Dede” olarak tanınan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Ahmet Mete Işıkara ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun mesajları da yer aldı.

KİTAPÇIK DA DAĞITILDI
Öğrencilerin büyük bir dikkatle izlediği CD`de, ülkemizin bir deprem kuşağında olduğu, bölgemizin de fay hattı üzerinde bulunduğu anlatıldı, depremle önlem alarak yaşanılacağı mesajı vurgulandı. Eğitimin ardından ise 6 ve 7. sınıf öğrencilerine deprem kitapçığı dağıtıldı, 1 ve 2. sınıf öğrencilerine ise çikolata ikram edildi.
Büyükşehir yetkilileri, köylere yönelik eğitim çalışmasının devam edeceğini açıkladı.