Akçaova yolu asfaltlanıyor

Büyükşehir, Cezaevinden Kandıra`nın batısındaki köylere ulaşımı sağlayan ana güzergahı sıcak asfaltla kaplıyor

Geçen yıl başlattığı çalışmalarla 2 bin kilometreden fazla köy yolunda yama çalışması gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, benzer çalışmayı bu yıl da devam ettiriyor. Ancak ana ulaşım güzergahlarında daha çok sıcak asfalt çalışması yürütüyor.

İLK ETAP 20 KM
Kandıra´nın batısındaki merkez köylerden biri olan Akçaova ile, Kandıra Yolu üzeri Sarıhocalar mevkiindeki F Tipi Cezaevi arasında yer alan ve irili ufaklı yaklaşık 20 köye hizmet veren karayolu, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanmaya başlandı. 38 kilometrelik güzergahın ilk olarak 20 kilometresini tamamlayacak olan ekipler, İmranlar, Aksakallar, Goncaydın, Tekkesinler, Alacalar, Sarışehy, Yunuslar, Köseler, Karacalar, Gırgırlar, Deliveli, Akçagil, Calca ve Kubuzcu köylerine ulaşımı daha rahat ve keyifli hale getirecek.

İKİNCİ ETAPTA 8 KÖY
Sıcak asfalt kaplama işinin ikinci etabını oluşturan 18 kilometrelik yol güzergahında ise Araman, Düğmeciler, Kayıplar, Kaymaz, Ömerli, Bağlıca, Erikli ve Güvecinli köyleri yer alacak. Havaların güneşli geçmesi nedeniyle hızlı bir şekilde devam eden çalışmalar, yaklaşık 2,5 ay içinde tamamlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!