AK Partili Başkanlardan tam destek

Yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılmasına,

Kocaeli´nin yerel yönetimler açısından yeniden yapılanması ve bu çerçevede belediye sayısının azaltılması şeklindeki yoruma AK Partili Belediye Başkanları´ndan tam destek geldi. AK Partili Başkanları hükümetin bu yönde alacağı kararın başarısı için birlikte çalışacakları mesajını verdi.

BAŞKANLAR MASAYA YATIRDI
AK Parti Hükümeti´nin 5216 sayılı belediyeler kanunu ile yerel yönetimler alanında reform yaşayan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşan Kocaeli bu yöndeki ikinci etap için hazırlık dönemi yaşıyor. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Nihat Ergün tarafından şekillendirilen fikir önceki gün Kocaeli´ndeki yerel yöneticiler tarafından masaya yatırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkan Vekili Necdet Eksen başkanlığında Seka Park Otel´de yapılan toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra tüm belediye başkanları katıldı.

TAM DESTEK
Toplantıda bir süredir Kocaeli gündeminde tartışılan belediye sayısının indirilmesi ağırlıklı olarak ele alındı. Yerel yöneticilerin fikirlerini açıkça ifade etme imkânı bulduğu toplantıda, ülke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması için yeniden yapılanmanın yararı vurgulandı. Başkanlar ayrıca bu yönde Kocaeli için alınacak bir hükümet kararına destek vereceklerini ifade etti.

KOMİSYON KURULDU
Öte yandan yerel yönetim reformunun ikinci etabında yer alan fikirlerin daha detaylı bir şekilde görüşülmesi için de komisyon oluşturuldu. AK Parti İl Sekreteri Sedat Yücel başkanlığında oluşturulan komisyona, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ulaşlı Belediye Başkanı Nihat Abiş, Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Büyükşehir Meclis Üyesi İlyas Şeker, Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ile Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yusuf seçildi. Yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılması konusunu detaylı olarak ele alacak olan komisyon konu üzerinde teknik çalışma yapacak. Alınacak kararlar daha sonra kamuoyuna açıklanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!