Ahmatlı Yolu´nda sıkıntı bitti

Büyükşehir, Kandıra MYO öğrencilerinin de kullandığı yolu çamurdan kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra´daki önemli sıkıntılardan birini daha çözdü. Okul döneminde her gün binlerce öğrencinin gidip geldiği ama yıllardır bakım yüzü görmeyen Ahmatlı Yolu, yaz aylarında yapılan çalışmayla baştan sona yenilendi.

ALT YAPISI EKSİKLERİ DE TAMAM
Aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulunun da bulunduğu Ahmatlı yolu, Ağva yolu sapağından MYO´ya kadar uzanıyor. Eğitim öğretim sezonu döneminde trafik yoğunluğuna da neden olan 2.3 kilometrelik yolda çalışmalar, okulların tatil olmasıyla başladı. İlk olarak genişletme çalışmalarına başlayan ekipler, yolu 6 metreden 15 metreye çıkardı. Ardından ise alt yapı çalışmalarına başlandı. Yağmur suyu kanalları döşendi, 2 adet menfez yapıldı.

ÇAMURDAN KURTARILDI
Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, Kandıra merkezine yürüyerek gidip gelen öğrenciler için yolun her iki tarafında 2´şer metre genişliğinde kaldırım yapımına başlandı. Yolun tamamına birinci kat asfalt serilmesi işlemi tamamlanırken, parke ve kaldırım çalışmaları sona erdikten sonra ikinci kat asfaltın atılacağı, bu arada aydınlatma direklerinin de dikileceğini belirtildi.

Ahmatlı yolunu okullar açılmadan önce çamurdan kurtaran Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmaları ekim ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

SANAYİ YOLLARI DA ASFALTLANDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kandıra´nın Sanayi Mahallesi´nde de önemli bir çalışmanın altına imza attı. Yıllarca çamurla mücadele eden sanayi esnafının yolu sorunu da ortadan kaldırıldı. Kış aylarında çamur, yaz aylarında ise tozla mücadele eden esnaf, yolların sıcak asfaltla kaplanmasından sonra rahat bir nefes aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!