Ağır hasarlıların yıkımı başladı

Davası sonuçlanan binalar 6 yıl sonra yerle bir ediliyor

Kocaeli`nde, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar alan binaların yıkımı start aldı. Daire sahiplerinin mahkemelere itirazı nedeniyle 6 yıl geciken çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler gerçekleştirirken, ilk etapta 153 dairenin yıkılacağı bildirildi.

6 KATLI BİNA 6 DAKİKADA
Mahkemesi biten konutların yıkımına, Bahçecik`in Körfez Mahallesi`nden başlandı. Önceki gün sabah saatlerinde bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, denize sıfır mesafede olan 6 katlı binanın yıkımını 6 dakikada tamamladı. Depremden önce 20 ailenin oturduğu, her katta 4 daire bulunan bina uzun süre önce boşaltılmıştı.

10 SİTEDEN 1 APARTMAN
17 Ağustos`tan önce 10 sitenin bulunduğu ancak Aktürk adlı siteden sadece bir apartmanın ayakta kaldığı bölgenin görüntüsü, çevre sakinlerini de rahatsız ediyordu. Depremden sonra “ağır hasarlı” raporu almasına karşın, daire sahipleri mahkemeye başvurmuş, hukuk süreci devam ettiği için de yıkım bir türlü gerçekleştirilememişti. Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesinin ardından il genelindeki ağır hasarlı binaların yıkım görevi de Bayındırlık İl Müdürlüğü`nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne geçti.

500 KONUT YIKILACAK
Davaları sonuçlanan binaların yıkımı konusundaki ilk listede toplam 54 bina (153 daire) yer alıyor. Ağırlıklı olarak İzmit merkez, Dilovası ve Derince`de bulunan binaların ardından diğer konutların yıkımına geçilecek. İlimizde 123 binada yaklaşık 500 ağır hasarlı konut bulunduğunu belirten Büyükşehir yetkilileri, bu çalışmanın ardından tehlike arz eden ve terkedilmiş evlerin yıkımını da gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!