Adım adım “Dijital Onay”a

İZGAZ yetkilileri, sistemin işleyişini ve avantajlarını iç tesisat firmalarına da anlattı

İZGAZ´da projeleri elektronik ortamda kontrol edecek ve onaylayacak olan dijital onay sistemi için hazırlıklar sürüyor. Geçen ay deneme çalışmalarına başlatılan sistem hakkında iç tesisat firma yetkililerine de bilgi verildi. İZGAZ yetkilileri, sistemin kazandıracağı hız ve avantajları anlattı.

BÜROKRATİK İŞLEMLER KISALACAK
Son iki yılda gerçekleştirdiği alt yapı ataklarıyla 20´den fazla ilçe ve beldeye doğalgaz götürmeyi başaran İZGAZ, yaygın hizmet anlayışına hızlı hizmet anlayışını da eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. İZGAZ yetkilileri la teknolojiden faydalanarak projelere daha hızlı onay vermeyi, bürokratik işlemlerin süresini kısaltmayı hedefliyor. Bu amaçla test çalışmalarına başlanan programın adı, Dijital Onay Sistemi.

İÇ TESİSAT FİRMALARINA BİLGİ
İZGAZ yönetimi, Dijital Onay Sistemini kurması ve işlevsel hale getirmesi amacıyla Tekhnelogos şirketiyle sözleşme imzalamıştı. İZGAZ ve şirket yetkilileri, konu hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla hafta içinde iç tesisat firmalarının yetkili ve temsilcileriyle bir araya geldi, sistemin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Plaj Yolu´ndaki genel müdürlük binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, İşletmelerden Sorumlu İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Tekhnelogos Genel Müdürü Selami Çalışkan ve Genel Müdür Yardımcısı İshak Arslan katıldı.

OLGUN: BÜYÜK KOLAYLIK
Toplantıda konuşan İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, sistemin hem şirkete hem de iç tesisat firmalarına büyük kolaylık sağlayacağını, sistemin uygulanmaya başlamasıyla birlikte tesisatçı firmaların projesini onaylatmak için İZGAZ´a gitmelerine gerek kalmayacağını söyledi. 2006 yılı sonuna kadar test süreci devam edecek olan sistemle ilgili detaylı bilgiler veren Tekhnelogos Genel Müdürü Selami Çalışkan ise iç tesisat firma yetkililerinin sorularını yanıtladı.

DİJİTAL ONAY NEDİR?
Kısa adı e-onay olan Dijital Onay Sisteminde kullanılan ZetaCAD programı, çizim aşamasında olan projeyi şartname doğrultusunda otomatik olarak denetliyor, hatasız çizim yapılmasını sağlıyor. Elektronik ortamda hazırlanan proje ise, e-imza ile imzalanarak internet üzerinden anında İZGAZ´a ulaştırılıyor. Dijital olarak kontrol edilen ve onaylanan projeler, İZGAZ tarafından aynı yollara ilgili firmalara gönderiliyor. Bu sayede iç tesisat firmalarının, dolayısıyla vatandaşların işlemleri en kısa sürede tamamlanmış oluyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!