Adana´da iş sağlığını anlattık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Adana`da yapılan 4. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi`ne katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Adana´da yapılan 4. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi´ne katıldı. Kongrede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarını anlatan Büyükşehirli yöneticiler, kongreye katılanlar tarafından taktirle karşılandı.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Türkiye Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen 4. İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 20-21 Nisan tarihlerinde Adana Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi´nde gerçekleşti. Kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Dr. Bülent Baler, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, İZGAZ İş Güvenliği ve Çevre Sistemleri Şefi Yusuf Meydan, İZAYDAŞ Satınalma Müdürü İsmail Ermiş ve Aksel Cesur Büyükşehir davet edildi. İş Sağlığı ve Güvenliği uygulaması yerel yönetimlerde ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde uygulamaya geçmesi nedeniyle, Dr. Mustafa Çöpoğlu tarafından bir bildiri sunuldu. Bildiride iş yeri ve ortak sağlık birimi uygulaması, iş sağlığı ve güvenliği kurulları ve iş sağlığı ve güvenliği üst kurulu uygulaması, iş sağlığı ve güvenliği iç yönetmelikleri ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri anlatıldı.

ÇÖPOĞLU´NUN SUNUMU TAKTİR TOPLADI
Bildiride iş yeri ortak sağlık birimi uygulaması ile bir taraftan tüm Kocaeli´ne yayılan hizmetleriyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nde çalışan 6 bin personele sağlık hizmeti götürülerek bu hizmetten harcanan giderlerde de % 50´nin üzerinde tasarruf sağlandığı anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı bu uygulama, kongreye katılanlar ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından taktirle karşılanırken, konukların bu konular hakkında sık sık not aldığı görüldü. Kongre sonunda TMMOB Adana Şubesi tarafından Dr. Mustafa Çöpoğlu´na teşekkür belgesi verildi. Kongrede ayrıca İsmail Erimiş tarafından İZAYDAŞ çalışmaları hakkında bilgi verildi. Türkiye´nin birçok bölgesinden yaklaşık bin kişinin katıldığı kongrede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışmaları büyük ilgi gördü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!