Adalet Köprüsü trafiğe açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yapıldığı günden beri çile olmaktan öteye gidemeyen, trafiğin yükünü çekmediği için sürekli tıkanan Adalet Köprüsü´ne yaptığı 2 şeritli ilave köprü çalışmalarını tamamladı. Artık 4 şeritli olarak hizmet verecek olan Adalet Köprüsü dünden itibaren araç ve yaya trafiğine açıldı.

ARTIK TRAFİK AKIYOR
İstanbul ile Gölcük güzergahlarını birbirine bağlayan Adalet Köprüsü, trafik yükü iyi hesaplanamadığı için yapıldığı ilk günden beri çile olmaktan öteye gitmedi. Büyükşehir Belediyesi, bu çileyi ortadan kaldırmak için 2 şeritli köprüyü, yaptırdığı 2 şeritli ilave köprü ile birlikte 4 şeritli hale getirdi. İlave köprünün yapım çalışmaları ile trafik çizgilerinin çizilmesi tamamlanınca, hem yaya hem de araç trafiğine açıldı. İlave şeritlerle birlikte 4 şeritten trafiğin akması, köprüdeki trafik çilesini tamamen ortadan kaldırdı. Ramazan önceki köprünün trafiğe açılması, özellikle iftar saatinde yaşanabilecek trafik tıkanıklığının da önüne geçti.

BAĞLANTILAR YOLLARI
Daha önce İzmit merkez ile İstanbul istikametine bağlı olan Adalet Köprüsü, yeni düzenleme ile hem İstanbul, hem de Ankara istikametine gitmek isteyen, bu istikametlerden gelen araçlar için D-100´e bağlandı. Adalet Köprüsü´nü D-100´e bağlayan yan yollarda çalışmalar henüz tamamlanmadı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, D-100 bağlantı yollarının tamamlanarak, trafiğe açılmasıyla çilenin tamamen sona ereceğini anlattı. Öte yandan Gölcük istikametinden gelip, İstanbul istikametine gitmek isteyen araçlar için Perşembe Pazarı bölgesinden D-100´e bağlanan yolun perşembe günü trafiğe açılmasının amaçlandığını söyledi. Adalet Köprüsü´nde çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı.