Adalet Köprüsü tamam gibi

Büyükşehir Belediyesi çalışmalarda sona geldi, yapılan ilave köprünün asfaltı döküldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden beri trafiğin yükünü çekmeyen ve sürekli tıkanan Adalet Köprüsü´nü 4 şeritli hale getirmek için başlattığı ilave köprü yapımında sona geldi. Yapılan 2 şeritli ilave köprünün asfaltı döküldü, D-100 ile olan bağlantıları tamamlanma aşamasına getirildi.

D-100 RAHATLAYACAK
Karayollarında başlattığı çalışmalarla trafik çilesini ortadan kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, D-100 üzerinde önemli bir merkez konumunda olan Adalet Köprüsü´nü bitirme aşamasına getirdi. Hem İstanbul istikametinden gelip, Gölcük istikametine gitmek isteyen, hem de Gölcük istikametinden gelip Ankara ve İstanbul istikametine gitmek isteyen araçların kullandığı köprü tamamlandığında, D-100 trafiği büyük oranda rahatlayacak. Köprünün akıcı hale gelmesiyle, D-100 üzerinde yaşanan trafik tıkanması giderilmiş olacak.

İLAVE KÖPRÜ ASFALTLANDI
Köprü üzerinde korkuluklar ve tretuarlar tamamlandıktan sonra, ilave köprüye asfalt dökme çalışmaları başlatıldı. Silindirlerle sıkıştırılan asfalt çalışmaları, köprüyü trafiğe hazır hale getirdi. Yola trafik çizgileri çekilecek. 244 metre uzunluğundaki Adalet Köprüsü, ilave köprünün trafiğe açılmasıyla birlikte toplam 4 şeritli olarak hizmet verecek. Köprüye ilave olarak Gölcük istikametinden gelen araçlar için, Ankara istikametine dönüş amacıyla D-100´e bağlantı yolu konuldu.

D-100 BAĞLANTILARI YAPILIYOR
Yapılan bağlantı yollarıyla birlikte toplam 5 bin 571 metre uzunluğundaki çalışmada, bağlantı yollarının asfaltlanması aşamasına gelindi. Yapılan çalışma sayesinde köprü 2 şeritten 4 şeride çıkarıldığı için kapasitesi artırılıyor. Ayrıca bağlantı yolları artırılarak, hizmet alanı da artırılan Adalet Köprüsü sayesinde D-100´ün trafiği de büyük oranda azalacak. Köprünün trafiğe bir an önce açılabilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!