Acıyı kalbimize gömdük

Büyükşehir Belediyesi deprem şehitleri için fuarda hazin bir anma töreni düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için dün akşam Kocaeli Fuarında anlamlı bir tören düzenledi. Depremin başladığı an olan 03.02´ye kadar devam eden programda, deprem şehitleri dualar, ezgiler ve göz yaşlarıyla anıldı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Güneş Sahnesi´nde 21.00´de başlayan programın sunuculuğu TV programcısı Uğur Aslan yaptı. İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu´nun sohbeti, Dursun Ali Erzincanlı, Erkan Mutlu ve Mesut Şimşek´in de ezgi ve ilahileriyle katıldığı gecede, Kuran´ı Kerim´i en iyi okuma yarışmasında Kocaeli birincisi seçilen Ahmet Yıldıran da deprem şehitlerinin ruhuna Kur´an okudu. Gecede Konya Türk Tasavvuf Müziği korosunun seslendirdiği ilahiler ve sema gösterisi ise katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

BAŞKANIN HÜZNÜ
Tören başlamadan yaklaşık 40 dakika önce fuar alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve başsağlığı diledi. Kendisinin de depremde akrabalarını kaybettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “17 Ağustoslar sizin gibi bana da hep zor geliyor. Allah´tan kaybettiklerimize rahmet diliyoruz. Acıyı unutmak mümkün değil. Ama bu acının bir daha tekrarlanmaması için yapacaklar bizim elimizde” dedi.

ACI HALA TAZE
Tören depremde kaybedilenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Programın sunuculuğunu yapan Uğur Aslan, depremin üzerinden 7 yıl geçmesine karşın acının hala gönüllerde ilk günkü gibi taze kaldığını söyledi. O günü unutmanın mümkün olmadığını ifade eden Aslan, “Unutmamak ve unutturmamak adına bu geceki anma törenini çok anlamlı buluyorum. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“POPÜLİST OLMAYACAĞIZ”
Ardından sahneye gelen Başkan Karaosmanoğlu ise, acılarının büyük olduğunu ifade etti. Kaybedileni geri getirmenin mümkün olmadığını dile getiren Karaosmanoğlu, “Ancak bilim bize depremden zarar görmeden yaşabileceğimizi söylüyor. Onun dediklerini yapar, evlerimizi imar mevzuatına ve deprem gerçeğine göre inşa edersek, 17 Ağustos gibi bir acıyı yaşamayız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda asla taviz vermiyoruz. Popülist politikalara canlarımızı feda etmiyoruz. Yasa ve bilim ne diyorsa onu yapıyoruz ve biliyoruz ki bunlara uyarsak bir daha böylesine büyük bir acı yaşamayız” şeklinde konuştu.

SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Başkanın konuşmasının ardından sahneye ilk olarak Konya Türk Tassavuf Korosu ve semazenleri geldi. Semazenlerin ilahiler eşliğinde oluşturduğu mistik atmosfer, katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Gece ezgiler, ilahiler, sohbetlerle devam etti. Sarsıntının başlama anı olan 03.02´de deprem şehitleri için okunan duanın ardından program sona erdi. Bu saatin ardından vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle şehir içine taşıdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!