AB KO-MEK ile işbirliğini sevdi

Usta öğreticiler, Gruntvig 2 Yetişkin Eğitim Programını tanımak üzere Avrupa`ya gidiyor.

Avrupa Birliği eğitim programlarının KO-MEK´e yönelik ilgisi sürüyor. Kısa bir süre önce Leonardo da Vinci Meslek Eğitim Fonu´ndan önemli bir destek alan KO  -MEK şimdi de birliğin Gruntvig 2 Yetişkin Eğitiminde Öğrenme Ortaklığı programına katılacak. Programa seçilen KO-MEK eğitmenleri AB üyesi ülkeleri ziyaret ederek buradaki yetişkin eğitim faaliyetlerine katılacak. KO-MEK eğitmenlerine bu süre içinde Avrupa´da uygulanan yetişkin eğitimi ile ilgili detaylı bilgi aktarılacak. Eğitmeler yetişkinlere yönelik derslerin yanı sıra konuyla ilgili uzmanların verdiği seminerlere de katılacak.

KO-MEK EĞİTMENLERİ AVRUPA YOLUNDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları 2007-2008 eğitim dönemine Avrupa Birliği destekli yeni bir projeyle başlıyor.
Almanya´nın koordinatörlüğünde Finlandiya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleşecek projenin amacı yetişkin eğitiminde bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla kaliteyi arttırmak. 20 bin Euro bütçeli proje iki yıl sürecek. Usta öğreticilerden oluşan 6 kişilik KO-MEK ekibi rotasyon usulü ile iki sene boyunca Finlandiya ve Almanya´ya giderek eğitim programına katılacak.


 
EĞİTİMDE BİR İLK DAHA
Gerçekleştirdiği hizmetlerde kaliteye büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK hizmetinde de kalite çıtasını yükseltmek için yeni bir projeye imza attı. “Yerel ve bölgesel ağlarda yaşam boyu öğrenime daha iyi erişim “adındaki projenin koordinatörlüğünü Bildungshaus Zeppelin- Almanya üstelenirken The Workers´ Academy-Finlandiya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi-Türkiye´ de ortakları arasında yer alıyor. Eğitim adına bir ilki daha gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi bu projeyle KO-MEK eğitim faaliyetlerindeki kalite çıtasını yükseltmeyi planlıyor. 

HAYAT BOYU ÖĞRENME
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında faaliyete geçirdiği KO-MEK kurslarında bu güne kadar 46 bin vatandaşa ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdi. Büyükşehir Belediyesi KO-MEK kurslarındaki eğitim kalitesini artırmak için adım attığı  projeyle ilgili bilgi veren Başkan Danışmanı Erkan Ayan, “proje sayesinde göç alan ilimizde, farklı kültürlerden gelen ve genellikle eğitimsiz olan yetişkin insanlarımızın, kent hayatına adapte olmalarına yönelik eğitim politikalarının belirlenmesi sağlanacaktır” dedi. 

EKİP HAZIRLANIYOR
Gruntdvig-2 yetişkin eğitiminde öğrenme ortaklığı programı çerçevesinde gerçekleşecek olan proje bir çok etkinliği de beraberinde getiriyor. Bu noktada ekip kurma hazırlıklarına hız veren Büyükşehir Belediyesi  6 kişiden oluşacak bir ekip hazırlıyor. Kurulacak olan bu ekip proje ortaklığı ülkelerine bilgi ve araştırmaya ziyaretlerinde bulunarak buradaki yetişkin eğitim faaliyetleri ile ilgili seminerlere katılacak. Projenin kapanış semineri ise Kocaeli´nde gerçekleştirilecek.  Kapanış seminerinde İki yıl boyunca yapılan çalışmaların sonuçları değerlendirilecek. Almanya ve Finlandiyalı eğitmelerin ayrıca KO-MEK kurslarını ziyaret ederek eğitim programının
kurslara yansımasını izleyecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!