9. su Plaj Yolu´nda yükselecek

Büyükşehir Belediyesi´nden Kocaeli´ne bir kültür merkezi daha

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerin kültürel ve sosyal ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak başlattığı kültür merkezleri yapım atağını sürdürüyor. Şu ana kadar 8 ayrı bölgede çalışma yürüten veya tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 9. kültür merkezini İzmit Plaj Yolu`nda inşa edecek.

İHALESİ 25 NİSAN`DA
1700 metre karelik alanda yükselecek olan kültür merkezi için 25 Nisan Salı günü, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda ihaleye çıkılacak.
Kültür merkezi dışarıdan bakıldığında tek bir yapı görüntüsü sergilese de, üç bloktan oluşacak. Ana girişin bulunacağı A Blok`ta, geniş katılımlı konferansların da gerçekleştirilebileceği tiyatro salonu yer alacak.

İÇİNDE NELER BULUNACAK?
B blokta ise fuaye, kafeterya ve wc`ler bulunacak. Bu bölümde ayrıca idari büroların yer alacağı asma kat inşa edilecek. Yapının son bloğunda ise çok amaçlı salonu ve bu salona hizmet edecek bir de mutfak bulunacak. Mutfağın olması nedeniyle salon yemekli düğünlerin yapılmasına olanak sağlayacak. Kültür merkezinin yapımı tamamlandığında Cumhuriyet Mahallesi ve çevre sakinleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kapsamlı bir mekana kavuşmuş olacak.

İNŞAATLARDA SON DURUM
Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kültür merkezi yapım çalışmalarında son durum şöyle: Kaba inşaat halindeki Mehmet Ali Paşa ve Çayırova Kültür Merkezleri`nin açılışı yapıldı. Bahçecik Kültür Merkezi açılışa hazır. Kandıra Akçakoca, Karşıyaka, Yarımca, Gölcük Kalıcı Konutlar`da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gebze Kültür Merkezi için çalışmalar ise kısa bir süre sonra başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!