“Kandiller, hayatımızı gözden geçirme dönemleridir”

Tarih: 25 Şubat, 2010

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda gönül zenginliği ve kardeşlik duygularının artması dileğinde bulundu.

Hicrî takvime göre Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğum gününe denk gelen Mevlit Kandili bugün kutlanıyor.

Onun doğumu ile peygamberlik silsilesi de son bulmuş oldu ve dünyaya örnek bir insanlık sunulmuş oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yayınladığı bir mesajla vatandaşların Mevlit Kandili’ni tebrik etti.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında şunları dile getirdi: “Mevlit Kandili, Yüce Yaratıcı tarafından, Peygamberimizin dünyaya gelişi ile birlikte insanlığa yeni bir umudun doğduğu gecedir. İslam inancında bu gecenin müstesna bir yeri vardır. Mevlit Kandili esasen bizlere, kâinatın ve hayatın bütünüyle bir ikram olduğuna işaret eder. Aldığımız her nefes, attığımız her adım, söylediğimiz her kelime, her an, her şey adeta bir mucizenin eseridir. İşte bu ikramları yaşarken, kendi yaşantımızı da gözden geçirebilmemiz için kandiller; bizlere sunulmuş fırsatlardır.

Bu görkemli gecenin hepimize zihin açıklığı, gönül zenginliği ve kardeşlik duyguları getirmesini diliyorum.

Bütün insanlığın, milletimizin ve Kocaelili hemşehrilerimin Mevlit Kandili mübarek olsun.”

İbrahim KARAOSMANOĞLU