8 Türkiye rekoru da bizden

Büyükşehir Kağıtspor bayan haltercileri, Türkiye Halter Şampiyonası´nda fırtına gibiydi

Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen büyükler ferdi bay ve bayan Türkiye Halter Şampiyonası, dün yapılan müsabakalarla sona erdi. İlimizde ilk kez düzenlenen şampiyonada şehrimizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Halter Takımı`nın bayan sporcuları fırtına gibi esti. Toplamda 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanan haltercilerimiz, 8 de Türkiye rekoru kırdı. Bayanlarda başka rekor kıran çıkmadı.

İLK ALTIN KARAGÖZ`DEN
Atatürk Spor Salonu`nda yapılan şampiyonaya, 22 ilden toplam 184 sporcu katıldı. Kocaeli`ni, Büyükşehir Belediye Kağıtspor Halter Takımı`ndan 6 bayan sporcunun temsil ettiği müsabakaların ilk gününde podyuma, 48 kiloda yarışan sporcumuz Nurdan Karagöz çıktı. Koparmada 65, silkmede ise 85 kg kaldıran Karagöz, altın madalya kazandı. Aynı gün 53 kiloda yarışan Zeliha Meydan ise dereceye giremedi.

 

BAŞKAN VE MUTLU TRİBÜNDE
Büyükşehir Kağıtspor`un diğer bayan haltercileri ise podyuma, şampiyonanın ikinci günü çıktı. Sporcularımızın müsabakasını izleyenler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Dünya ve Olimpiyat Rekortmeni Milli Halterci Halil Mutlu da yer alırken, sporcularımız kendilerinden beklendiği gibi Türkiye rekorları kırdı.

AYLİN`DEN 4 REKOR
63 kiloda podyuma çıkan milli haltercimiz Aylin Daşdelen, koparmada sırasıyla 95, 100 ve 105 kilo kaldırdı. 100 kiloluk ağırlıkla eski rekorunu egale eden Daşdelen, üçüncü hakkında yeni bir rekor kırdı. Silkmede ise ar arda kaldırdığı 127 ve 132 kilo ile iki Türkiye rekoru daha kıran Aylin, üçüncü hakkında üçüncü bir rekor için 134 kiloyu denedi, ancak Dünya Şampiyonası yaklaştığı için kendisini fazla zorlamadı.

ALEV`DEN GÜMÜŞ
Aynı kiloda yarışan bir diğer sporcumuz, Aylin`in kardeşi Alev Daşdelen ise, koparmada 70, silkmede 85 kilo kaldırdı. Alev silkmede yaptığı bu dereceyle ikinci oldu.
69 kiloda podyuma çıkan Seda Şimşek koparmada 65, silkmede 75 kilo kaldırdı. Şimşek, 200 gram kilo dezavantajı nedeniyle ancak dördüncü olabildi.

SİBEL`DEN DE 4 REKOR
Bir diğer milli sporcumuz Sibel Şimşek ise, 75 kiloda rekor üstüne rekor kırdı. Koparmada daha ilk hakkında 115 kilo kaldırarak mevcut Türkiye rekorunu egale eden Sibel, diğer haklarında kaldırdığı 118 ve 120 kiloluk dereceleriyle iki rekor kırdı. Silkmede daha ilk hakkında 137 kilo kaldırarak yeni bir rekor daha kıran Sibel Şimşek, diğer rekor denemelerinde de bulundu, ancak kendisini fazla zorlamadı. Bayan haltercilerimizin başarıları, Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Kağıtspor yöneticileri ve Kocaelililer`in yüzünü güldürdü.

KASIMDA KATAR`DA YARIŞACAKLAR
Yaptıkları dereceleri ve kırdıkları rekorlarla Türkiye`yi uluslar arası müsabakalarda temsil etme hakkını kazanan Aylin Daşdelen ve Sibel Şimşek, kasım ayında Katar`da yapılacak Dünya Şampiyonası`na katılacak. Türkiye Şampiyonası`nda yüksek kilolarda mücadele eden Aylin Dünya Şampiyonası`nda 58, Sibel ise 69 kiloda yarışacak.

 

GENÇLER UMUT VERDİ
Öte yandan Türkiye şampiyonasında gümüş madalya kazanan Alev Daşdelen ile madalya kazanamayan Seda Şimşek ve Zeliha Meydan`ın performansları, gelecek için umut verdi. Büyükşehir Kağıtspor yöneticileri, yaşları henüz çok küçük olan bu bayan haltercilerimizin gelecek vaat ettiklerini, önümüzdeki yılların rekortmen halterci adayları arasında yer aldıklarını ifade etti.


REKORTMEN HALTERCİLERİMİZİN DERECELERİ

AYLİN DAŞDELEN
Koparma: 95 kg, 100 kg (egale), 105 kg (rekor)
Silkme: 127 kg (rekor), 132 kg (rekor).

SİBEL ŞİMŞEK
Koparma: 115 kg (egale), 118 kg (rekor), 120 kg (rekor)
Silkme: 137 kg (rekor).

Bizi;
sosyal medyada takip edin!