7 bin anneye süt yardımı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nden Türkiye´de bir ilk daha

Gariban Evi`nden Sevgi Mağazası`na, Ramazan yardımlarından, üniversite burslarına kadar sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugün  hayata geçirdiği yeni projesiyle Türkiye`de bir ilke daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Valiliği ile birlikte il genelinde ihtiyaç sahibi olan 7 bin anne ve anne adayına süt dağıtacak. Projenin Türkiye`de bir ilk olması nedeniyle önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu proje sağlık hizmetlerimizin alt yapısıdır” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI
Projenin hayata geçmesini sağlayacak olan protokol, Büyükşehir Meclis Salonu`nda imzalandı. Protokole Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Valiliği adına ise Vali Erdal Ata imza atarken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. İbrahim Kahraman, KOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Şükrü Hatun, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hasan Aydınlık, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ömer Çiftçioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri de törende hazır bulundu.

“SAĞLIĞIN ALT YAPISI”
Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, klasik belediyecilik anlayışının dışına çıktıklarını belirterek, “Yol, asfalt yapmak asli görevimiz. Ama bunun yanında sosyal belediyeciliğe de büyük önem veriyoruz. Bu proje sağlık hizmetlerimizin alt yapısıdır” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, projenin Büyükşehir Belediyesi`ne yılda 1 trilyon liraya mal olacağını ifade ederek, “Ama bunun hiçbir önemi yok. Yeter ki sağlık nesillerimiz çoğalsın” ifadesini kullandı.

 

“SADECE KONUŞMAKLA OLMUYOR”
Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu projeyle “Yoksulluk ve Çocuklar Üzerine Etkisi” adlı bir sempozyumun ürünlerini topladığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sempozyum yapmak güzel. Yoksulluk üzerine konuşmak ve bununla mücadele etmemiz gerektiğini söylemek de güzel. Ama sadece konuşmakla olmuyor. İşte bugün konuştuklarımızı hayata geçiriyoruz. O günkü sempozyumun faydasını gördüğümüz için çok mutluyum.”

“UZUN VADEDE GÖRÜLECEK”
Projenin getirilerinin uzun vadede ortaya çıkacağını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Anne karnındaki bebeğin beslenmesine daha o aşamada iyi bakarsak, bu ileride sağlıklı nesillerin çoğalması anlamına gelir” şeklinde konuştu.

VALİ ATA`NIN PROJE SEVİNCİ
Başkanın ardından konuşan Vali Erdal Ata ise, Büyükşehir Belediyesi ile son derece önemli bir adım attıklarını söyledi. Türkiye`deki bebek ölümlerinin Avrupa`daki bebek ölümlerine oranla daha yüksek olduğunu kaydeden Vali Ata, “Avrupa Birliği sürecindeki bir ülke için bu son derece kötü bir durum. Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği sempozyum sayesinde bugün bu projeyi hayata geçiriyoruz. Uzun vadede proje etkilerini gösterecek. Proje sayesinde anne ve adayları rutin olarak doktor kontrolünden de geçmiş olacak. Bu çok önemli bir hizmet” dedi. Vali Ata, Büyükşehir Belediyesi`nin bundan sonra da birçok sosyal içerikli projeye imza atacağına olan inancını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Vali Ata ve Başkan Karaosmanoğlu projeyi hayata geçirecek olan protokole imza attı. 

HAFTADA 3 LİTRE SÜT
İmzalanan protokol ile daha önceden tespit edilen anne ve anne adayları haftada 3 litre süt yardımı alacak. Büyükşehir Belediyesi`nin bastıracağı süt karnelerini en yakın sağlık ocağından alacak olan anneler, söz konusu hizmetten 6 ay süreyle yararlanacak. Süt yardımında bir anneye 72 litre süt verilmiş olacak. Süt karnesini almak için sağlık ocağına gitmek zorunda kalan anne, dolayısıyla burada hekim ya da ebe kontrolünden de geçmiş olacak. Karnesini alan anneler sütünü, Büyükşehir Belediyesi`nin anlaşmalı olduğu büfe ya da marketlerden temin edebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!