“42 Evler´de kayıklara gerek yok”

Pepe, Doğan ve Karaosmanoğlu, Körfez Mahallesi sakinlerine çalışmalarda gelinen noktayı anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son iki yıldır gerçekleştirdiği çalışmalarla, İzmit´in “en sorunlu bölgesi” olarak anılan Körfez Mahallesinde tüm alt ve üst yapıyı yeniledi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Bakan Pepe´nin de katıldığı bilgilendirme toplantısı ile bölgede yürütülen çalışmaları, bölge sakinleri ve muhtarlara anlattı.

PEPE DE KATILDI
42 Evler Parkında gerçekleştirilen toplantıya ilgi hayli yoğun oldu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valisi Erdal Ata, AK Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Büyükşehir ve Saraybahçe belediyelerinden üst düzey yöneticiler, bazı meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

BALKAYA´DAN TEŞEKKÜR
Toplantıda ilk sözü alan 42 Evler Mahalle Muhtarı Hüseyin Balkaya, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Baklaya, “Yağan yağmurlarda gölü andıran, hiçbir alt yapı yatırımı olmayan, kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmeyen, yolları ile yaşanmaz konumundaki mahallemiz, yeni yönetimle birlikte hizmet almaya başladı. Artık sel baskınlarını yaşamaz olduk. Yolarımız parke olurken, çocuklarımız için değişik yerlere çocuk oyun grupları konuldu” dedi. Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, 42 Evler bölgesinin yakın bir gelecekte çok daha mükemmel hale geleceğini söyledi.

“MAKYAJ YAPMADIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, alt yapı konusuna verdikleri önemi anlattı, “Kanayan en büyük yaraydı. Ama biz neşter vurmaya karar verdik. 42 Evler´de alt yapı çalışmalarını tamamladık. Üst yapı ve çevre düzeni çalışmaları ise devam ediyor. 42 Evler´in çilesi artık bitiyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin her bölgesinde alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini, insanları aldatan makyaj çalışmalarına asla girmeyeceklerini söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca 4 Ağustos´ta Eski Gölcük Yolu köprüsü genişletme ihalesinin yapılacağını, bu çalışmalarla da bölge sakinlerinin İzmit merkeze çok daha rahat girip çıkacaklarını dile getirdi.

BALIK TUTMAK İÇİN
42 Evler Mahallesinde daha önce yağmur yağdığında kayıklarla gezildiğini ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan da, “42 Evler´e yapılan yatırımlar tamamlandığında bundan sonra kayıklara gerek kalmayacak. Kayıklarımızı gelecek yıllarda Körfez´in pırıl pırıl sularında balık tutmak için kullanacağız” şeklinde konuştu.

“KOCAELİ DEĞİŞİYOR”
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, Büyükşehir sınırlarının büyümesi ile hizmetlerin de arttığını belirterek, “Kocaeli gerçekten büyük bir değişim yaşıyor. 42 Evler Mahallemize de yıllardır yapılamayan hizmetler yapılmaya başlandı. Büyükşehir gerçekten çok çalışıp kentin sorunlarını bir bir çözüyor” dedi. Daha sonra meslek kazanmanın önemine değinen Bakan Pepe, “Gençlere sesleniyor. Artık kimse yattığı yerden para kazanamaz. Bu yüzden gençlerimiz meslek kazanmalı. Büyükşehir Belediyesinin kurslarına katılabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!