41 kere maşallah

Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali kapılarını 41. kez törenle hizmete açtı

Kocaeli´nin sosyal hayatını canlandıracak olan en önemli merkezlerin başında gelen Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali, kapılarını 41. kez törenle hizmete açtı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yapılan hizmetlerle kentin kimlik değiştirdiğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, insan ihtiyaçlarını düşünerek hizmet ağını geliştirdiklerini anlattı.

PARAŞÜTLÜ GÖSTERİ
Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali, Türk Kuşu Genel Müdürlüğü´ne ait biri bayan 4 paraşütçünün muhteşem gösterisi ile başladı. Paraşütçüler 2 bin metreden atlayarak, herkesin hayran dolu bakışları arasında fuar alanı içine iniş yaptı. Törenlere katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, paraşütçüleri kutladı. Daha sonra küçük sahnede yapılan açılış törenine Bakan Pepe, Vali Vekili Hıdır Kahveci, AK Parti Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, Kocaeli Sanayi Odası Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan, Adalet Komisyonu Başkanı Fazlı Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HEDEF 2 MİLYON İNSAN
Fuar Müdürü Fevzi Utaş, yapılan çalışmalar hakkında konuklara bilgi verdi. Yapılan değişiklikleri anlatan Utaş, hedeflerinin 2 milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu belirtti. Folklorda Türkiye´ye ikincisi olan 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri de bir gösteri yaptı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yaptığı kısa konuşmada Kocaeli´nin yapılan çalışmalar sayesinde adeta yeni bir kimlik kazandığını belirterek, emeği geçenleri kutladı.

BU KENTİ KALKINDIRIYORUZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuarı eğlence, kültür ve sanat festivali şeklinde düzenleyerek, çevre illere de büyük bir hizmette bulunduklarını anlattı. “Eğlence başkenti olma yolunda ilerliyoruz” diyen Karaosmanoğlu, “Yaptığımız çalışmalar sayesinde Kocaeli de yaşam standardı artıyor. Kentimiz her geçen gün sağlık ve eğitim kampusu oluyor. Tüm hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi hastane oldu. Bu çalışmalarla halkımızdan geçer not aldığımızı biliyorum. Çünkü çalışmalarımız onların huzur ve mutluluğu için. Devletin kalkınması, bireylerin kalkınması ile mümkündür. Bu kent 3 yıl önce neydi, şimdi ne oldu? Kıyaslama yapınca yapılan hizmet kendini gösterir” şeklinde konuştu.

SEKA İLE BİRLEŞECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuarın fiilen sanayi fuarı olmaktan uzaklaştığını, halkın dinlendiği ve eğlendiği bir yer haline geldiğini anlattı. Geçen yıllarda özellikle aileleri rahatsız eden güvenlik sorununu da ortadan kaldırdıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, fuar alanının SEKA alanı ile birleştirmeyi hedeflediklerini, bu sayede bölgenin daha güzel ve dinlenme yeri haline geleceğini dile getirdi. Yapılacak düzenleme ile İzmit halkının Körfez boyunca büyük bir kordon boyuna sahip olacağını söyledi.

FUAR´DA GEZİNTİ
Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu´da yaptığı konuşmada ülke genelinde yaşanan değişim ile Kocaeli´nin aldığı hizmetleri anlattı. İTO Başkanı Hüseyin Zeytinci ve KSO Başkan Vekili Ayhan Zeytinoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kocaeli Motorsiklet Sporları Kulübü üyelerine katkılarından dolayı plaket verildi. Kurdelenin kesilmesinden sonra protokol üyeleri, kültür, sanat ve eğlence festivali içinde küçük bir gezinti yaptı.

EBRU GÜNDEŞ COŞTURDU
Akşam saat 21.00 sıralarında ise havai fişek gösterisi ve ardından ünlü sanatçı Ebru Gündeş, Güneş Sahnesi´nde muhteşem bir konser verdi. Ünlü sanatçı Ebru Gündeş, söylediği parçalarla izleyenleri coşturdu. Sevilen şarkılarını söyleyen Gündeş, kucağına verilen bebeği bol bol öpüp, sevdi. Hayranlarından gelen istekleri geri çevirmeyen ünlü sanatçı, parçalarını seyirciler ile birlikte söyledi. Sanatçının konseri sırasında adeta izdiham yaşandı.

GÜVENLİ VE TEMİZ
Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali, bu yıl oldukça güvenli olacak. Toplam 18 kamera ile kontrol edilen sahada, güvenlikçiler 24 saat süreyle görev yapacak. Temizlik çalışmalarını önemseyen yönetim, 3 vardiya halinde 45 temizlik personeli ile bütün alanı temiz tutacak.

GİRİŞ 50 YKR
Fuar Müdürü Utaş, giriş ücretlerinde artış yapmadıklarını ifade etti. Sezon boyunca fuara 50 YKR ile giriş yapılacak. Sadece sanatçıların sahne aldığı geceler giriş ücreti 1 YTL olacak. Araçla gelecek olanlar için park alanı, 3 bin araç alacak şekilde yeniden düzenlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!