4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması - Ödüllü

Kocaelinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının amacı, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini belgelemek, tanıtım amacı ile turizme katkıda bulunmak, kente verilen hizmetleri fotoğraflarla kalıcı hale getirmektir. Bu sayede objektiflere yansıyan Kocaeli, hem yurt içinde, hem uluslar arası platformda tanıtım olanağı bulacaktır. Ayrıca fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır.

Sevgili fotoğraf dostları,
Türkiyenin en gözde illeri arasında yer alan Kocaeli, bu güne kadar maalesef sadece sanayisi ile tanınmış, tarihi geçmişi, doğal güzellikleri ve kültür değerleri hep ihmal edilmiştir. Bir tarafta  mavi ve yeşilin buluştuğu hırçın Karadeniz sahilleri, diğer tarafta dünyada ender görülebilecek Körfezi, el değmemiş güzellikteki doğası, Asura kadar uzanan tarihi geçmişi, yıllarca sanayinin gölgesinde kaybolup gitmiştir.

Hiçbir zaman ön plana çıkamayan ve tanıtılamayan bu özellikler adeta sır gibi kalmış, bu yüzden Kocaeli turizm gelirlerinden yararlanma fırsatı bulamamıştır. Biz, bu fırsatı ortaya çıkarmak ve sanayide dünya standartlarını yakalayan ilimizin, turizmde de aynı standardı yakalamasını sağlamak için çalışmaları başlattık. İlimizin coğrafi konumu, doğal güzellikleri, tarihi vizyonu, kültürel yapısı, her türlü sporu yapabilecek doğal spor alanları, turistik tesisleri, kent yapısı ile tanınması için çaba sarfediyoruz. Günümüzde Kocaeli artık su, doğa ve kış sporları yapılabilen tesislere kavuşmuş, tatilin keyfini yaşamak isteyenlere her türlü imkanı sunabilecek konuma gelmiştir.

Bu yarışmayı düzenlerken, birinci hedefimiz ilimizi uluslararası platformda tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ilimize yönlendirmek, turizm pastasından pay almayı sağlamaktır. Bunu başarmamız halinde, ilimizde yeni bir istihdam sahası açılmış olacak, bir çok vatandaşımız bu sayede iş bulabilecektir.

İkinci hedefimiz ise, hem ilimizin doğal güzelliklerini, kentsel dokusunu, kültürel ve tarihsel zenginliklerini gelecek nesillere taşıyarak kalıcı kılmak, hem fotoğraf sanatı ile sanatçısına katkıda bulunmak. Bu sayede, bu kentte yaşayan bizler, elde edilecek albümle, yaşadığımız yerin bir türlü farkına varmadığımız, tarihi dokusu, doğal güzelliği, kültürel zenginliğinin farkına varmış olacağız.

Fotoğraf çekmesini bilen ve seven herkesin gelecek nesillere taşınacak bu albüme katkıda bulunmayı görev olarak kabul etmesi gerekir.

Saygılarımla.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı


4 Mevsim Kocaeli
Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Yarışmanın Amacı:

Kocaelinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının amacı, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini belgelemek, tanıtım amacı ile turizme katkıda bulunmak, kente verilen hizmetleri fotoğraflarla kalıcı hale getirmektir. Bu sayede objektiflere yansıyan Kocaeli, hem yurt içinde, hem uluslar arası platformda tanıtım olanağı bulacaktır. Ayrıca fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır.

Yarışmanın Konusu:
“4 Mevsim Kocaeli” (Tarihi, turistik ve kent hizmetleri yönüyle)

Yarışma Koşulları:
* Yarışma; seçici kurul ve onların birinci derece yakınları dışında tüm halkımıza, amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açıktır.
* Yarışma renkli baskı  dalında olup, yarışmacılar en çok 5 eserle katılabilir.
* Bilgisayarda fotoğrafın asıl görüntüsü değiştirilerek elde edilmiş eserler değerlendirilmeye alınmaz. Yazıcı çıktısı fotoğraflar kabul edilmez.
* Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş olması gerekmektedir.
* Yarışmaya gönderilecek eserlerin kısa kenarı 18 cm, uzun kenarı 40 cm`den fazla olmamalıdır. Baskıların çerçevesiz ve paspartusuz olması gerekmektedir. Ayrıca fotograflar CD ortamında kayıt edilerek aynı zarf içinde gönderilmesi gerekmektir.
* Eserlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yapıştırılacak etikete altı rakamdan oluşan bir rumuz ve sıra numarası yazılmalıdır.
* Gönderilen eserler titizlikle korunacaktır. Posta ve kargodaki kaybolma, gecikme ve hasarlardan kurumumuz sorumlu olmayacaktır.
* Yarışma koşullarına uymadığı sonradan belirlenen ödül almış eserlerin kazanımları geri alınacaktır.
* Ödül alan eserler kurumumuz arşivlerine alınacaktır. Bütün eserler ücretsiz sergilenebilecektir.
* Yarışmaya katılan bütün eserler, sanatçı ismi belirtilmek kaydıyla, kurum tarafından hazırlanacak takvim, broşür, afiş, web sayfası, kartpostal, kitap ve dergilerde ücretsiz olarak  kullanılabilecektir.
* Sergilemeye kalan tüm eserler, hazırlanacak fotoğraf kataloğunda kullanılacaktır.
* Yarışmaya katılanlar yukarıdaki katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılır.

Yarışma Takvimi:

Son katılım tarihi

: 20 Ekim  2005

Seçici kurul toplantı tarihi

: 29 Ekim  2005

Sonuç bildirimi

: 31 Ekim  2005

Sergileme ve ödül töreni

: 8 Kasım 2005

Geri Gönderme

: 10 Mart  2006

 

Seçici Kurul:

1.Cemal Turgay (Fotoğraf Sanatçısı)

2. Faruk Ertunç (Fotoğraf Sanatçısı-EFIAP)

3. Suha Kocaoğlu (KOÜ-GSF Fotoğraf Ana Sanat Dalı Başkanı ve KASK Başkanı)

4. Garbis Özatay (Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı)

5. Ömer Polat (Kocaeli B.Ş.B. Temsilcisi)

 

Ödüller:

Birincilik Ödülü

: 5.000   YTL

Ikincilik Ödülü

: 4.000   YTL

Üçüncülük Ödülü

: 3.000   YTL

B.Ş.B. Özel Ödülü

: 2.000   YTL

Jüri Özel Ödülü

: 1.000   YTL

Mansiyon1

:    500   YTL

Mansiyon2

:    500   YTL

Mansiyon3

:    500   YTL

Yarışma Sekreteryası:

Tel: 0.262.331 10 56
E-mail: mkelav@kocaeli.bel.tr
İletişim: Meltem KELAV

Katılım Adresi:
“Fotoğraf Yarışması”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla Ilişkiler  Daire Başkanlığı
İzmit / KOCAELİ

Katılım Formu için tıklayınız

Bizi;
sosyal medyada takip edin!