4 bin çocuğa spor eğitimi verildi

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yaz spor okullarında ikinci dönemi başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 07 - 14 yaş grubu arasındaki çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz yaz spor okullarında, Temmuz ayı içinde 4 bin çocuğa eğitim verdi. Ağustos ayı boyunca verilecek olan spor eğitimleri ise başladı.

16 AYRI BRANŞTA EĞİTİM
Büyükşehir Belediyesi yaz spor okulları büyük ilgi görürken, müracaatlar dikkate alınarak 26 ayrı branşta eğitim veriliyor. Temmuz ayı içinde müracaat eden 5 bin kişiden 4 bin kişi bir ay süreyle tercih ettikleri branşlarda eğitildi. Futbol ve yüzme gibi branşlar diğer branşlara oranla daha çok ilgi görürken, özellikle yetenekli gençler kulüpler tarafından yakın takibe alındı.

İKİNCİ DÖNEM BAŞLADI
Yaz spor okullarının Ağustos dönemi ise dün başladı. Büyük ilgi gören ikinci dönem için yine 16 ayrı branşta eğitimler sürecek. Spor okullarına çocuklar kadar aileleri de ilgi gösteriyor. Özellikle çocuklarının herhangi bir sporla uğraşarak, sağlıklı bir bedene sahip olmasını isteyen veliler, çocuklarını yalnız bırakmıyor. Yalpan kayıtlara göre en çok yüzme kursları ilgi görürken, Sporyum tesislerinde her gün 20´şer kişilik gruplar halinde 5 ayrı gruba eğitim veriliyor.

DERS SONUNDA EĞLENCE
Günlük derslerini tamamlayan çocuklar tesis de bulunan AQUA parkta eğlenme fırsatı da buluyorlar. Sporyum´da Elif Erdem, Hande Kuseyri ve Sehat Ünal tarafından verilen eğitimlerden Temmuz ayı döneminde 194 çocuk yararlandı.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!