30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj:


Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk milleti, işgalci kuvvetler tarafından parsellenen vatanını savunmak, özgür olmak, esarete karşı durmak için, Ulu Önder Atatürk´ün “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözleriyle başlattığı kurtuluş mücadelesinde, seve seve şehit olmuş, bu ülkenin her karış toprağı için kanını ve canını feda etmiştir.

Modern donanımlı, sayıca kat kat üstün orduların silahlarına, Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde kazma ve küreklerle karşı koyan, top mermisine gözünü kırpmadan göğsünü siper eden isimsiz kahramanların kazandığı bu zafer sayesinde, bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri atılmıştır.

Tarih boyunca esareti kabullenmeyen, bu uğurda canını seve seve verebilen ulusumuzun, eşi benzeri görülmemiş bu bağımsızlık ve varoluş mücadelesi, inancın, azmin, birlik ve beraberliğin büyük zaferidir. Milletimiz istediği zaman, vatanı, bayrağı ve özgürlüğü uğruna neler yapabileceğini, neleri başarabileceğini bütün dünya ülkelerine göstermiştir.

Bu milli mücadele ve 30 Ağustos Zaferi, sadece bizim tarihimize değil, dünya tarihine de yön veren, ülkelerin sınırlarını belirleyen bir zafer olmuş, bir çok ülke tarafından bağımsızlık mücadelesinde örnek alınmıştır.


Sevgili Kocaelililer;

Unutmayalım ki bir millet, varoluşunu zaferlere borçludur.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde nefes almamızı, gururla dolaşmamızı sağlayan, canla, kanla, süngüyle kazanılmış bu zaferi sadece kutlayıp geçmek, yapılacak en büyük hata ve gaflet olur.

Çünkü ülkemiz her zaman şer odaklarının hedefi ve gözdesi haline gelmiş, gelmeye devam etmektedir.

Bu şer odaklarına karşı kendimizi koruyabilmemiz, onlara karşı mücadelemizde başarılı olabilmemiz, sadece silahla, modern donanımlı ordularla değil, aynı zamanda bilimle, kültürle, fenle, ekonomiyle, sanayiyle, sanatla, çevre ve doğal kaynakları korumakla mümkün olacaktır.

Bunun için siyasetçisi, bürokratı, askeri, polisi, yargıcı, memuru, işçisi, çiftçisi, köylüsü, öğrencisi, yöneticisi ile herkes çalışmak, elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır.

Biz, bu sorumluluk bilinciyle ürettiğimiz projelerimizi, üstün çalışma azmiyle tek tek hayata geçirerek, bu kenti bilim ışığında, çağdaş bir yapıya kavuşturmak, sorunlarından arındırılmış kent haline getirmek için büyük bir gayret gösteriyoruz.

Bizler, tarihimizde altın harflerle yazılı 30 Ağustos Zaferi´ni getiren o inanç, o azim ve o milli ruhun, ülke kalkınmasını sağlayan hamlelerde var olmasını ve zafere dönüşmesini istiyoruz.

Çünkü zafer, bir zorluğu aşarak, ferahlığa, güvenliğe ve mükafata ulaşmak, ülke olarak kalkınmaktır.

Göğsümüzü kabartan, özgür, demokratik ve laik bir Cumhuriyete sahip olmamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa ile, bu uğurda çekinmeden canlarını feda eden, ülkemizin her karış toprağını kanlarıyla sulayan atalarımızı saygıyla, minnet ve rahmetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.


İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!