3 beldeye alternatif yol

Büyükşehir Belediyesi, Körfezin güneyindeki beldeleri birbirine bağlıyor

Yuvacık, Karşıyaka ve Bahçecik belde merkezleri, yapımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlanan alternatif yolla birbirine bağlanıyor. Halen alt yapı çalışmaları devam eden 4.5 kilometrelik yol tamamlandığında, beldeler arasında ulaşımı sağlamak için D-130´a inmek gerekmeyecek.

20 METRELİK YOLUN BENZERİ
Kocaeli´nin en önemli ulaşım sorunlarından biri de alternatif ana yol eksikliği. Şehir içi ulaşımın büyük bir bölümünün bile D-100 ve D-130 ile sağlandığı ilimizde, Büyükşehir Belediyesi çözümler üretmek amacıyla önemli çalışmalar yürütüyor. İzmit´in kuzeyinde, araçların Körfez ilçeden İzmit Gültepe´ye kadar, D-100´e inmeden kesintisiz ulaşımını sağlayacak olan 20 metrelik yolla ilgili çalışmalar sürerken, çalışmanın bir benzeri körfezin güneyinde gerçekleştiriliyor.

4.5 KM UZUNLUĞUNDA
Deprem kalıcı konutlarının yapılmasıyla nüfusları hızla artan Yuvacık, Karşıyaka ve Bahçecik belde merkezlerini, D-130´a inmeden, birbirine bağlayacak olan alternatif yolla ilgili çalışmalar da büyük bir hızla devam ediyor. İhalesi mayıs ayında yapılan, çalışmaların ise haziran ayında başladığı bağlantı yolunda tempo hayli yüksek. Toplam uzunluğu 4.5 kilometreyi bulan yolda bugüne kadar yapılan en önemli çalışma istinat duvarları. Eğimin yüksek olması ve heyelan tehlikesine karşı yolun çeşitli bölgelerine yaklaşık 1 km uzunluğunda taş duvar yapıldı.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ayrıca güzergah üzerinde bulunan 12 dere yatağının 5´ine dev menfezler yapılıyor. Elektrik hattının yol dışına alınması çalışmaları başlarken, İSU´ya bağlı ekipler yakın bir zamanda yağmur suyu, kanalizasyon ve su şebekesi çalışmasına start verecek. 3 belde arasındaki ulaşıma önemli katkı sağlayacak olan yolun kimi bölgelerinde ise bazı evlerin istimlak edileceği ifade edildi.
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bölgedeki çalışmaları sık sık denetliyor, yetkililerden bilgi alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!