3 ayda 500 sokak köpeği kısırlaştırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3 ay önce başlatılan sokak köpeklerini kısırlaştırma çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Kısa bir süre önce başlatılan çalışmalar sonucunda önceki gün 500. hayvanın kısırlaştırılması da veteriner hekim Nuri Aydın tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu kısırlaştırma işlemi, Köseköy`de bulunan Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi`nde yapıldı. Bugüne kadar kısırlaştırılmaları gerçekleştirilen 500 hayvan aşıları yapılmış ve küpeleri takılmış bir şekilde tekrar sokağa bırakıldı. Yetkililer, kulağında küpe olan köpeklerin vatandaşlar tarafından aşılanmış, tehlikesiz ve kısırlaştırılmış olarak anlaşılması gerektiğini ifade etti.

SIRADA GEBZE, KANDIRA VE KARAMÜRSEL VAR

Öte yandan konuyla ilgili bilgi veren Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Turgut Şahinöz, Köseköy`deki merkezin ardından Gebze, Kandıra ve Karamürsel İlçelerine de kısırlaştırma merkezlerinin kurulacağını söyledi. Kocaeli`de yaklaşık 6 bin sokak köpeğinin tespitini gerçekleştirdiklerini ifade eden Dr. Şahinöz, “Bu köpekleri 1 senelik bir zaman diliminde kısırlaştırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız sokaktaki küpesiz köpekleri ya yakalayıp bize teslim etsinler, yada bulundukları belediye yetkililerine bildirsinler” dedi.


 


KÜPE: SAĞLIK VE UYSALLIĞIN SİMGESİ

Bu arada, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Veteriner Hekim İlker Bektaş, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Demircan ve Dernek Üyesi Fehmi Kurşun da çalışmaları takip etme fırsatı buldu. Bektaş, “Derneğimize arkadaşlarımızla buraya gönüllü olarak gelip çalışanlara yardımcı oluyor. Amacımız insanların hayvanlara olan davranışlarının daha sevecen hale gelmesidir. Sokaklarda kulağında küpe takılı köpekleri görenlerin korkmasına gerek yok. Küpe, hayvanların daha sağlıklı ve daha uysal hale getirildiğinin simgesidir” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!