29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Milletimizin, dünya milletleri arasındaki şerefli yerinin bir sembolü olan Cumhuriyetimizin 82. yıldönümünü kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz.

Milli mücadele yıllarında istiklalimizden vazgeçmeyerek var olma şuurunu ortaya koyduğumuz gibi zaman içinde yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır.

Bugün Türkiye`de;
Mustafa Kemal ATATÜRK`ün gösterdiği “Türkiye`yi muassır medeniyetler seviyesi üzerine çıkartmak” hedefine doğru koşan,
Ülkemizi güçlü ve müreffeh yarınlarına taşımak için, çok büyük azimle çalışan,
Ülkemizin ekonomik özgüvenini yeniden kazandıran,
Türkiye`nin her köşesinde büyük imar ve inşa hareketi başlatan,
Milletin emanet ettiği her kuruşu, mutlaka amacına uygun kullanan,
Bölge ve Dünya siyasetinde dengeleri etkileyebilen,
Türkiye`nin medeniyet zirvesinde hak ettiği yeri alması için çalışan bir hükümete sahibiz.

Bizde, Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli`mizi altyapısıyla, üstyapısıyla, çevresiyle, modern şehircilik anlayışıyla çağın gereklerine uygun olarak, geleceğin modern şehirlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz.

Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini, ağır bedeller ödemeden,  milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmak zorundayız. Çünkü, içinde bulunduğumuz bölgenin konumunu okuyabilmenin yegane anahtarı budur.

İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılını, hep birlikte şanla, şerefle, huzur ve refah içinde, barış ve esenlik içinde, coşkuyla kutlayacağız.

Cumhuriyetin 82. yaşını idrak etmenin gururuyla, büyük önder Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca birlik ve beraberlik içinde yürümeyi diliyorum.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!