2.5 yılda 7. büyük organizasyon

Büyükşehir önümüzdeki günlerde Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılından bu yana beşi kongre olmak üzere toplam 6 büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. Yedincisi ise 3-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uluslar arası Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresi, yurt içi ve dışından yüzlerce akademisyeni bir araya getirecek.

200 AKADEMİSYEN, 200 BİLDİRİ
Kocaeli Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek uluslar arası toplantı, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda saat 11.00´de açılış konuşmaları ile başlayacak. Panelleri Kartepe Green Park Resort Otel´de gerçekleştirilecek kongreye, 30´u yabancı olmak üzere 200 akademisyen katılacak. 32 oturum düzenlenecek, 200 adet bildiri yayınlanacak.

İLK PANELİ ALTAN YÖNETECEK
Bilimsel destek veren çeşitli kuruluşların üst düzey temsilcileri ile katılacakları kongrenin ilk panelini, Prof. Dr. Mehmet Altan yönetecek. Türkiye Proje Enstitüsü Başkanı Doç Dr. Yusuf Balcı, DPT Bilgi Toplumu Daire Başkanı Recep Çakal, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş da panelde birer konuşma yapacak.

TANITIMI YAPILDI
Uluslar arası kongrenin tanıtımı bugün Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. İbrahim Güranyumuşak tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen toplantıya, AR-GE ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan da katıldı.

HEDEF, KONGRE MERKEZİ
Bu yıl 5.´si gerçekleştirilen Bilgi, Ekonomi ve Yönetim Kongresinin Kocaeli´nde düzenleneceğini ifade eden Gülser Ustaoğlu, kongrenin bugüne kadar ulusal bazda yapıldığını, ancak Kocaeli Üniversitesi ile yapılan çalışmayla organizasyonu uluslar arası kimliğe taşıdıklarını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu tip organizasyonlarla Kocaeli´ni bir kongre merkezi haline getirmeyi hedeflediğini vurgulayan Ustaoğlu, “Bunu ayrıca Kocaeli´nin sosyal sermayesine katkı sunmak adına yapıyoruz. Paylaşılan her şey daha iyi yönetilir diye düşünüyoruz. Bu nedenle de bu tip işbirliklerine destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

400 BİLDİRİ ÖZETİ GELDİ
Kongrenin akademik alt yapısını oluşturan Kocaeli Üniversitesi adına toplantıya katılan Yrd. Doç Dr. İbrahim Güranyumuşak da, kongreye yurt içi ve dışından yaklaşık 400 civarında akademisyenin bildiri özeti gönderdiğini ancak bilim heyetinin yaptığı inceleme sonucu bu sayının 200´e indiğini kaydetti. Katılımın Çin´den Tayvan´a, Gana´dan ABD´ye, İran´dan Litvanya´ya kadar yayıldığını söyleyen Güranyumuşak, “Bu istek bizi çok memnun etti. Ayrıca 6 ve7. kongrelerin yurt dışında yapılması teklifleri var. Özellikle ABD´den bu yönde ciddi istek geldi. Bu olursa bildirilerimizi simultane çeviri ile yurt dışında Türkçe sunma fırsatı bulacağız” dedi.

KOCAELİ´Nİ DÜNYA TANIYOR
AR-GE ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan da, son 2.5 yıldır Kocaeli´nde 6 adet uluslar arası organizasyon gerçekleştirdiklerini ve bunların bir çoğunun Türkiye´de ilk kez düzenlendiğini kaydetti. Yapılan uluslar arası etkinliklerle Kocaeli´nin artık dünyada tanınan bir il olduğunu belirten Ayan, “Tanınmanın yanı sıra bu ilimize ve Büyükşehir´e yeni işbirliği olanakları yarattı. Artık birçok ülkeden, Kocaeli´ne kardeş şehir teklifi geliyor. Biz bunların bazılarını eliyoruz. Çünkü Kocaeli gelişen ve büyüyen bir kent. Kendisi ile eşit düzeyde şehirlerle iş birliği olanakları arıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!