25 köy yolunda ciddi hasar

Kış bitti, Büyükşehir´e bağlı ekipler kar, tuz ve yağmurdan hasar gören köy yollarının tespitine başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı, önümüzdeki yaz döneminde köy yollarında gerçekleştireceği çalışmaların hazırlığına şimdiden başladı. Kış sezonunda zarar gören yolların tespiti için tarama yapan ekipler, ilk etapta 25 köy yolunda ciddi hasar tespit etti.

HEYELAN NEDENİYLE
Karla mücadelede yoğun geçen bir dönemin ardından Köye Hizmet Daire Başkanlığı`nda mesai tüm hızıyla sürüyor. Yol Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, 2005-2006 yılı kış döneminde kar ve yağmur nedeniyle bozulan, yarılanan ve heyelana maruz kalan köy yollarının belirlenmesi çalışmasını yürütüyor. Gerek araç sürücüleri gerekse yayalar için büyük tehlike arz eden yollara emniyet şeridi çekiliyor, bölgeler fotoğraflanıyor.

EN SIK RASTLANAN MANZARA
Köy yollarında en sık rastlanan manzara heyelan. Aşırı yağmurların neden olduğu toprak kaymalarında, kimi zaman mevcut yolun önemli bir kısmı kullanılamaz hale geliyor. Ekiplerin Eşme Ahmediye köy yolunda karşılaştığı manzara, bunun en canlı örneği. Bölgenin toprak bir zemine sahip olması hasarı büyütürken, yolu asfalt olan bölgelerde de ciddi toprak kaymalarının yaşanabildiğini ifade eden yetkililer, Gölcük Selimiye köy yolunda bu tür bir manzara ile karşılaştıklarını dile getiriyor.

ŞİMDİLİK 25 KÖY YOLUNDA
İlk etapta İzmit`e bağlı 11, Kandıra`ya bağlı 10, Gölcük`e bağlı 4, Karamürsel`e bağlı 2 ve Derince`ye bağlı 1 köy yolunda ciddi hasar tespit eden Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri, halen Gebze ve Körfez`deki köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki aylarda yine sıkı bir çalışmaya start verecek olan ekipler, köy yollarının uzun yıllar bozulmayacak bir şekilde tamir edilmesi veya yapılması konusunda gayret sarf edecek.

İlk etapta hasar tespit edilen köy yollarının isimleri:
İZMİT: Pazarçayırı-Yayınca, Suadiye-Karatepe, Süerler, Yuvacık Barajı, Eşme Ahmediye-Eşme, Servetiye karşı Hacıhalil, Ayvalı-Ortaburun, Servetiye Camii, Kısalar-Arpalık İhsaniye, Servetiye Camii mahalle, Bögürgen-Şahbazlar köy yolları.

KANDIRA: Sarıahmetler-Sarıcaali, Pınardüzü, Ahmet Paşalar, M. Erikli Kaypalar, Karaağaç-Arifağa, Güllü, Beylerbeyi-Antaplı, Pınarlı-Bağırganlı, Beylerbeyi-Çerçili, Ballar köy yolları.

GÖLCÜK: Eski Ferhadiye, Panayır, Selimiye-Lütfiye, İhsaniye-Hamidiye köy yolları.

KARAMÜRSEL: Suludere, Akpınar-Değirmen mahalle yolu.

DERİNCE: Geredeli-Otmanlı köy yolu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!