2006 yazında onlar da can kurtaracak

Büyükşehir Kurtarma Timi´ne, Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu da katıldı

Kandıra sahillerinde boğulma vakalarının en aza indirilmesi ve vatandaşların daha güvenli bir tatil yapabilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Kurtarma Timi`ne, kısa adı DESSAT olan Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu da katıldı. 50 kişilik DESSAT ekibi, önümüzdeki yıl Kandıra sahillerinde gönüllü olarak görev yapacak.

CEBECİ`DE İNCELEME YAPTILAR
Eylül ayının ilk günlerinde yaz sezonunu tamamlayan, 104 canı boğulmaktan kurtararak büyük takdir toplayan Kurtarma Timi`ne 2006 yazında dahil olacağını açıklayan Değirmenderespor Su Altı Topluluğu, ilk incelemesini Cebeci`de yaptı. Kandıra`nın önemli turizm beldelerinden olan Cebeci`de kurtarma merkezini inceleyen ve görev yerleri hakkında bilgi alan topluluk üyeleri, organizasyona her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Öte yandan ilimizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Baraküda ve Kocaeli Üniversitesi Su Altı Kulübü ile de temasların sürdüğü belirtildi.

SERTİFİKALI CANKURTARAN EĞİTİMİ
Bu arada Kurtarma Timi`nde görev yapan itfaiye personelinin ilk yardım bilgilerini tazelemeleri amacıyla başlatılan eğitimler de başladı. 2006 yaz sezonuna kadar timde görevli tüm ekiplerin eğitimlerini tamamlayacakları ifade edilirken, önümüzdeki günlerde Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından sertifikalı Cankurtaran Eğitimi verilmesi için girişimlere başlandığı kaydedildi.

2005 YAZ SEZONUNDA KATKI SAĞLAYAN STK`LAR:
KYÖD Arama-Kurtarma Medikal, AKUT, İzmit Yelken Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor Su Altı Sporları Kulübü, Kocaeli Su Altı Kulübü, Yarımca Su Altı Kulübü, İstanbul Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma Derneği destek vermişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!