20 bin kırtasiye seti için tasnif başladı

Büyükşehir ekipleri, dağıtıma hafta içinde start verecek

Geçen yıl Kocaeli genelinde bulunan 10 bin ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl söz konusu yardımı ikiye katladı. Büyükşehir Belediyesi, pazartesi günü başlayacak olan 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 20 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımında bulunmaya hazırlanıyor.

 

21 KİŞİLİK EKİP
Okulların açılmasına birkaç gün kala dağıtılacak kırtasiye malzemeleri, halk arasında İnterteks olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi`nde tasnif edilmeye başlandı. 21 kişiden oluşan bir ekibin görev yaptığı tasnif işleminin, okulların açılacağı 12 Eylül tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.

MÜDÜRLERE TESLİM
Bu arada Büyükşehir Belediyesi geçen hafta içinde Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Kocaeli genelindeki okulların listesini istedi. İhtiyaç sahibi okullar bu liste çerçevesinde belirlenirken, oluşturulan 6 araçlık ekip kırtasiye malzemelerini okul müdürlerine teslim edecek. Dağıtıma Kocaeli`nin en ücra köylerinden start verilecek.

DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, 20 bin adet kırtasiye malzemesine anlamlı bir ek yapma kararı aldı. İlköğretim çocuklarının büyüme çağında olmasından hareketle, çantaların içine bir adet diş fırçası ve diş macunu da konuluyor. Büyükşehir Belediyesi küçük ama anlamlı katkısıyla öğrencilerin diş sağlığına verdiği önemi ortaya koymuş oldu.

ÇANTANIN İÇİNDE NELER VAR?
Toplam 20 bin öğrenciye dağıtılacak kırtasiye setinde bir okul çantası, üç tane çizgili defter (80 yapraklı), 3 tane kareli defter (80 yapraklı), resim defteri (20 yapraklı- orta boy), iki adet silgi, kalemtıraş, kalem kutusu, kuru boya takımı (6`lı), sulu boya takımı (8`li), 5 adet kurşun kalem (siyah) ve 5 adet kırmızı kalem bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!