2. yılında 18 bin kursiyer

KO-MEK, bu yılın mezunlarını da verdi. Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sertifika töreni ve genel sergi ile 2005-2006 eğitim öğretim dönemini tamamladı.

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, Leyla Atakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sertifika töreni ve genel sergi ile 2005-2006 eğitim öğretim dönemini tamamladı. İlk mezunlarını geçen yıl veren KO-MEK, ikinci yılında tam 18 bin kursiyeri hiçbir ücret almadan meslek sahibi yaptı.

“3 ODA YETER, DİYORDUK”
Fuar alanı içindeki Küçük Sahnede yapılan törenler, İzmit Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Dilovası bağlama kursiyerlerinin verdiği mini konserin ardından Serpil Soylak isimli genç bayan kursiyerler adına teşekkür konuşması yaptı. Törenin en ilginç anlarından birini ise Mehmet Ali Paşa Mahallesi Mehmet Kanpara´nın okuduğu KO-MEK şiiri oluşturdu. Kurslar için önceleri “3 oda yeter” dediklerini, ancak insanların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle sadece mahallesinde 1775 kursiyerin eğitim aldığını büyük bir gururla anlatan Kanpara, katkı sağlayan herkese teşekkür ettikten sonra yazdığı şiiri okudu.

 

20 MERKEZ, 42 BRANŞ
Kurslarla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise 20 ayrı noktada, 42 farklı branşta, 18 bin kursiyere 173 usta öğretici ve 17 idari personelle hizmet götürdüklerini anlattı. Kurslarla insanların yaşama daha sıkı tutunmasına katkı sağladıklarını vurgulayan Ustaoğlu, önümüzdeki dönemde daha fazla branşta, daha çok kursiyere hizmet vermek için hazırlıklarını yürüttüklerini kaydetti.

TOPLAMDA 58 BİN İNSAN
İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy da, KO-MEK projesinin başarıya ulaşmasında, Başkan Karaosmanoğlu´nun eğitimci olmasının büyük payı bulunduğunu söyledi. Halk Eğitim Merkezleri olarak bu yıl yaklaşık 40 bin insana kurs verdiklerini hatırlatan Gürsoy, Kocaeli genelinde KO-MEK´le birlikte 58 bin insana ulaşılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

İKİ YILDA BÜYÜK BİR HIZLA
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise KO-MEK´in iki yıl gibi kısa bir sürede çok büyük bir hızla büyüdüğünü söyledi. Kocaeli´nin her açıdan değiştiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Artık kentimizde okuma yazma bilmeyen insan, bilgisayar bilmeyen genç kalmayacak” dedi. Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Beraber yürüyoruz bu yollarda. Beraber ıslanıyoruz. Hep birlikte, daha iyi şeyler yapacağız. Kentimizi her açıdan Avrupa´dan çok daha iyi hale getireceğiz.”

SERTİFİKALARINI ALDILAR
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından eşi Behiye Hanım´la birlikte farklı bölge ve branşlardan birer kursiyere sertifikalarını verdi. Köseköy Kurs Merkezinde bilgisayar ve İngilizce eğitimi alan özürlü Nazım Demirci ile Çayırova Kurs Merkezinde okuma yazma bölümüne katılan Gülistan Tellioğlu en çok ilgi çeken kursiyerler olurken, Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler ardından hep birlikte Leyla Atakan Kültür Merkezindeki final sergisinin açılış kurdelesini kesti. Karaosmanoğlu her zaman olduğu gibi tüm standları gezdi, kursiyerlerle sohbet etti, usta öğreticilerden bilgi aldı.

İLK KEZ AÇILAN KURSLAR
Faaliyetlerini, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştiren KO-MEK´te bu yıl bazı sıra dışı branşlarda da kurslar açıldı. Kasap Yardımcılığı, Gaz Altı Kaynakçılığı, Arıcılık, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Girişimcilik, Forklift Operatörlüğü kurslarına, ilk kez açılmalarına rağmen yaklaşık 400 kişi katıldı.

YENİ DÖNEM KAYITLARI EYLÜLDE
KO-MEK´te önümüzdeki dönem kurs kayıtları ise eylül ayında başlayacak. İlköğretim yaşını doldurmuş tüm vatandaşların kayıt yaptırabildiği ücretsiz kurslarda dersler, ekim-haziran arasında veriliyor. Kurs süresi boyunca yeterli krediyi doldurup başarılı olan bütün kursiyerlere Kurs Bitirme Başarı Belgesi veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!