19 kişi daha kurtarıldı

Büyükşehir Hayat Kurtarma Timi, insanları azgın dalgaların elinden aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde kurulan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu 19 kişiyi Karadeniz´in azgın dalgalarının elinden aldı. Kurtarılanlar ilk müdahalenin ardından hastanelere gönderildi.

75 KİŞİ GÖREV YAPTI
Kandıra´nın Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci sahillerinde tatil yapan insanların can güvenliğini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu yine görevi başındaydı. İtfaiye personeli, İl Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, gönüllü itfaiyeciler, Değirmenderespor Sualtı Topluluğu (DESSAT), Yarımca Sualtı Topluluğu (YASSAT) ve AKUT´tan oluşan 75 kişilik gönüllü ekibi, 4 ayrı bölgede görev yaptı.

BROŞÜR DAĞITILDI
Gönüllü Hayat Kurtarma Timi, şiddetli dalga ve rüzgar nedeniyle, Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı aracılığı ile vatandaşları bilgilendirdi. Bölgeye tatil amaçlı giden bütün araçlar Kandıra girişinde durdurularak, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan “Kıyı Eğlenceleri Emniyet ve Güvenlik Klavuzu” broşürleri vatandaşlara dağıtıldı. Ekipler ayrıca sahilde megafonlarla anons yaparak, tehlikelere karşı vatandaşı uyararak, önlem aldı.

HAYATA DÖNDÜRÜLENLER
Alınan tüm önlemlere rağmen, uyarılara uymayan ve dalgalara meydan okurcasına denize girerek, boğulma tehlikesi geçiren 19 kişi, Hayat Kurtarma Timi gönüllüleri tarafından kurtarıldı. Cebeci´de Murat Yaman (30-Sakarya), Selma Helvacı (18-İstanbul), Şükrü Yürür (25-İstanbul), Nafiz Helvacı (15-İstanbul), Özgür Helvacı (25-İstanbul), Vedat Ekşi (30-Gebze), Ahmet Kuru (32-Gebze) Murat Akyol (30-İstanbul), İlyas Şanlı (25-Sakarya), Nezire Duman (30- Sakarya), Sibel Çelik  (15-İstanbul), Gamze Akkuş (15- İstanbul), Furkan Polat (8-Sakarya), Fatih Turan (26-İstanbul), Murat Akyol (30-Gebze), Bilgehan Kaya (14- Sakarya), Tunahan Kaya (11,Sakarya) ve ismi belirlenemeyen bir vatandaş ile Seyrek´te Cüneyt Dağ  (30,Gebze), dalgalar arasından alınarak, yeniden hayata döndürüldü.