170 kilometre köy yolu asfaltlandı

Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılı içinde köy yollarındaki çalışmayı hızlandırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarını asfaltlama çalışmalarını 2007 yılı içinde hızlandırdı. Yaz sezonu ile birlikte başlayan köy yolu asfaltlama çalışmalarında şu ana kadar 170 kilometrelik yol tamamlandı. Hedef, bu yıl içinde 220 kilometreye ulaşmak.

ÇAMUR ÇİLESİ BİTİYOR
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğü ekipleri, köy içleri ve köyler arası yol çalışmalarında büyük bir mesafe aldı. Köylerde sürdürdüğü yol yapım ve onarım çalışmalarında havaalanı gibi yollar yaptıran Büyükşehir Belediyesi, çamur ve toz çilesini de tamamen bitiriyor. Sadece asfaltlama çalışmasıyla yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarla ve bahçelere giden yolları yaparak, mahsulün pazara taşınmasında da büyük pay sahibi oluyor.

HEDEF 220 KİLOMETRE
Köyleri cazibe merkezi haline getirme çabası içinde olan Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılı içinde hedeflediği asfaltlama çalışmalarına yaklaştı. Bu yıl içinde şu ana kadar 170 kilometrelik köy yolunu asfaltlayan ekipler, çalışma sezonu kapanana kadar 220 kilometre yol asfaltlamayı hedefliyor. Kuruldukları günden beri yol çilesi çeken köylerde yol yapımları adeta bayram sevinci yaşanmasına neden oluyor. Yolları asfaltlanan köylüler, yaşanan gelişmelerle kente yönelik göçlerin duracağına inanıyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi köylerdeki çalışmalarını yol çalışmasıyla sınırlı bırakmıyor. İçmesuyu, altyapı, üstyapı ve çevre düzenlemeleri ile sürdürülen köylerdeki çalışmalara, çağdaş yaşamı da köylere taşıyor. Bunun için doğal gaz çalışmaları köylere kadar yayıldı. Türkiye´de köylerine ilk doğal gaz taşıyan kent Kocaeli oldu. 


Bizi;
sosyal medyada takip edin!