1 yıl sonra yeni binaya

Belsa`dan yaklaşık iki kat büyük olan sahildeki yeni Büyükşehir Belediye binası için onarım ihalesi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin bir atıl değerini daha kente kazandırıyor. İzmit sahilde yıllardır boş ve harap vaziyette duran Bayındır Holding´e ait binayı geçen yıl satın alan Büyükşehir, bu binayı yeni belediye binası yapmak için ihaleye çıktı. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 yıl sonra tamamlanacak bu binaya taşınacak.

BÜYÜYEN BÜYÜKŞEHİR
Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra personel ve hizmet alanı itibariyle büyüyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, uzun bir süredir Belsa Plazadaki mevcut binasına sığmıyordu. Bu amaçla satın alınan yeni binaya taşınabilmek için, pazartesi günü Encümen Salonunda ihale yapıldı. Toplam 14 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklif 8 milyon 199 bin YTL ile TE-SAM´dan geldi. Milenyum İnşaat ise 11 milyon 997 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. İhaleyi kazanan firma yapılacak detaylı incelemenin ardından açıklanacak. İş bitirme süresi ise, yer tesliminden sonra 1 yıl.

BELSA´DAN İKİ KAT BÜYÜK
Belsa Plazadaki mevcut bina, 8 kat olmasına rağmen asansör boşlukları nedeniyle büyük değildi. Metrekare bazında yaklaşık 6 bin 800 metrekare kullanım alanı bulunan mevcut bina, yeni binaya oranla ise yarı yarıya küçük. 6 ayrı blok üzerinde yükselen yeni bina, toplamda 11 bin 583 metrekareyi kapsıyor.
Tadilat ve onarım çalışmaları başlığı altında, A blokta güçlendirme, F blok yeniden yapılacak. Diğer blokların tamamında tüm giydirmeler ve uzay çatı sistemleri sökülecek.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ