1 işçiye bile sağlık hizmeti

Büyükşehir´de iş yeri hekiminin bulunmadığı şirket, şube ve birim kalmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerde çalışanlar dahil tüm personelinin eksiksiz sağlık hizmeti alabilmesi amacıyla İş yeri Ortak Sağlık Birimleri (İYOSB) uygulamasına geçti. Yerel yönetimlerde ilk kez hayata geçirilen yeni uygulama ile artık her işçi, çalıştığı yere yakın İş Yeri Ortak Sağlık Birimi`nde karşısında bir hekim bulabiliyor.

YAPISAL DEĞİŞİKLİKLER
Daha önce 50`nin altında personelin çalıştığı birimlerde iş yeri hekimi gerekmiyor, sistem nedeniyle özellikle sayıca az işçinin çalıştığı dış birimlerde çalışanlar doktora gitme konusunda büyük sıkıntılar çekiyordu. Bu sıkıntıları dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesinde yapısal değişikliklere gitti.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANDI
Tek elden, her işçiye yeterli hizmet verilmesini sağlamayı amaçlayan “İş Yeri Ortak Sağlık Birimleri” adlı yeni sistemle ilk olarak, iş yeri hekimi sayısı artırıldı. Ardından belediye ve iştiraklerinde bulunan ayrı ayrı sağlık birimleri 18 ortak nokta altında faaliyet göstermeye başladı. Bu sayede Büyükşehir personelinin mağduriyeti önlenirken, sistem sayesinde her işçiye sağlık hizmeti (periyodik muayeneler, akciğer grafisi, rutin kan tahlili, aşılama) almada fırsat eşitliği sağlanmış oldu.

15 HEKİMLE
Yeni dönemde Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı`na bağlı olarak faaliyet göstermeye başlayan İş Yeri Ortak Sağlık Birimleri bünyesinde, 15 hekim, 17 hemşire ve sağlık memuru, 8 personel ve şoförleriyle birlikte 5 ambulans bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!