-8 derecede yollara 200 ton tuz

Büyükşehir ekipleri, en soğuk gecede en büyük tuzlama çalışmasını yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklığının eksi değerlerde seyretmesi nedeniyle kentin üst noktalarında yoğun bir tuzlama çalışması gerçekleştirdi. 9 ayrı noktada yapılan çalışmalarda, bugüne kadar kullanılan en yüksek miktarda tuz harcandı, toplam 200 ton tuz kullanıldı.

SORUN YAŞANMADI
Kar yağışının kesilmesinden sonra başlayan don ve buzlanma sorununu karşı, Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler yine geniş çaplı tedbir aldı. Hava tahmin raporlarında önceki geceye ait ısının -4 derece olarak tahmin edilmesi nedeniyle, 11 tuz serme aracı, 7 iş makinesi ve 40 personelden oluşan ekip hazırlandı. Hava sıcaklığının -8 dereceye kadar düştüğü ilimizde gece boyunca görev yapan ekipler, yüksek kesimlere toplam 200 ton tuz dökerek, hiçbir güzergahta sorun yaşanmamasını sağladı.

HANGİ BÖLGELERDE?
Çalışma yapılan bölgelerin isimleri şöyle: KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yolu, Üçtepeler, Üçtepeler Yeni Mezarlık, Gündoğdu ve Dünya Bankası Kalıcı Konutları, Radar, Irak Konutları, Şirintepe, Şahintepe, Bağçeşme, Turgut Konutları, Eski İstanbul Yolu, Asri Mezarlık ve Eski Gölcük Yolu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!