0262 318 18 96
0262 318 18 95
volkansenel@kocaeli.bel.tr
Yuvacık Bilgievine üye 17 öğrenci Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’ne ziyaret etti. Öğrenciler, deprem anını simgeleyen araç ile deprem anında nasıl davranmaları gerektiğini yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.
DEPREM NASIL OLUYOR?
Deprem Eğitim Merkezi’nde öğrencilere, depremin nasıl meydana geldiği, fay hattının ne demek olduğu, deprem anında nasıl davranılması gerektiği gibi konularda bilgi verildi. Öğrenciler de deprem hakkında akıllarına takılan soruları sorarak bilgi aldı.
ÖĞRENCİLER SİMÜLASYON ODASINDA
Deprem evini gezerken öğrencileri en çok etkileyen ise simülasyon odası oldu. Öğrenciler, gerçek sarsıntısının verilmesiyle deprem anında nasıl davranılacağını uygulamalı olarak öğrendi. Ziyaret sonunda Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitimi Merkezi yetkilileri Yuvacık Bilgievi öğrencilerine ilk yardım çantası hediye etti.