Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü

0262 331 36 84

nagehanmalkoc@kocaeli.bel.tr

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü

Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

Tarih: 30 Aralık, 2021
a a a
Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından ’18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında düzenlenen lise düzeyi okulları ana yemek yarışmasında 3. olarak bronz madalya kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından Mimar Dr. Kadir Topbaş Gösteri Ve Sanat Merkezinde gerçekleşen yarışmada Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursu öğrencisi İbrahim Güçlü Karaca, bronz madalya kazandı.

3 AYLIK HAZIRLANMA SÜRECİ

Bu yıl düzenlenen ’18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında çeşitli dallarda yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı kursu eğitmeni Ayten Saner öncülüğünde hazırlanan İbrahim Karaca, henüz 3 ay eğitim görmesine rağmen büyük başarı sağladı. Altı aşamadan oluşan ‘keşkek’ yemeğine yeni bir lezzet getiren aşçı Ayten Saner, yarışmaya merkezde eğitim gören 10 öğrenciyle İbrahim Karaca’ya destek olmak için festivale katılım gösterdi.

BRONZ MADALYA KAZANDI

2011 yılında UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne giren ‘keşkek yemeği’, Türk mutfağının yöresel bir yemeğidir. Geleneksel Anadolu lezzetleri içerisinde yerini alan keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen yöresel bir yemektir. Anadolu’nun hemen hemen her yöresinde yapılan ‘keşkek’ yemeğine yepyeni bir lezzet katarak modern halde pişiren Karaca, böylece bronz madalyayı elde etti. Her biri dünyaca ünlü şeflerden oluşan jüri tüm yemekleri tadarak değerlendirmede bulundu.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım