Tır Tiyatrosu Salı günü Kullar´dan yola çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi`nin Gezici Tır Tiyatrosu, ‘Sokak Kedileri` adlı oyunla turnelerine başlıyor

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin tiyatroya gidemeyen, vatandaşları için kurduğu Gezici Tır Tiyatrosu bugünden (Salı) itibaren turnelerine başlıyor. Yaklaşık üç yıldır Kocaeli köylerini dolaşan ve özellikle köy çocuklarının sevinç kaynağı haline gelen Tır Tiyatrosu “Sokak Kedileri” adlı oyunu ile perde açıyor. Oyun yaklaşık üç ay boyunca Kocaeli´nin tüm köylerini adım adım dolaşarak tiyatro keyfi taşıyacak. Gezici Tır Tiyatrosu bugün ilk oyununu Kullar Kartonsan İlköğretim Okulu´nun bahçesinde sergileyecek. Oyunlar okullar kapanıncaya kadar okul bahçelerinde, daha sonra ise köylerde sergilenecek.

58 NOKTADA 50 BİN KİŞİ İZLEDİ
Özellikle kırsal kesimde yaşayan ve tiyatro ile buluşmakta güçlük çeken çocukların bu  eksikliklerini giderebilmek amacıyla kurulan Gezici Tır Tiyatrosu yaz aylarıyla birlikte yollara çıkıyor. Gezici Tır Tiyatrosu geride kalan iki yıl içinde 58 noktada yaklaşık 50 bin kişiyi tiyatro ile buluşturdu. Tiyatro bu yaz da yine tüm enerjisi ile Kocaeli köylerini adım adım gezecek.

 MAYIS, HAZİRAN VE AĞUSTOS AYLARINDA
Tiyatro bu yaz Reha Bilgen´in yazdığı, Veysel Sami Berikan´ın yönettiği  Sokak Kedileri adlı oyunu sergileyecek. Oyunun dekor-kostüm  tasarımı Ebru Aklar´a, ışık tasarımı Erol Dinçdemir´e, müzikleri Onur Avdan´a ait.  Oyunda;  Ozan Şahin, Seda Güven, Bülent Baytar, S.Taylan Ertuğrul, Burcu Güner,  Nurcan Tural, Hasan Demirci, Fatma Yılmaz  rol alıyor. Dostluğu, paylaşmayı ve sevgiyi anlatan oyun Ağustos ayının sonuna kadar seyircisinin karşısında olacak.

MAYIS AYI PROGRAMI
Gezici Tır Tiyatrosu´nun Mayıs ayı programı ise şöyle:
24 Mayıs /  12:30    GEBZE- Mimar  Sinan İlköğretim- Beylikbağı.
25 Mayıs /  11:00     ARSLANBEY İlköğretim Okulu
29 Mayıs   AVLUBURUN  Köyü
30 Mayıs / 13:00      KÖSEKÖY-  17 Ağustos  İlköğretim Okulu
31 Mayıs / 13:00 ACISU – Türk Fransız Kardeş İlköğretim Okulu

 

 

Günün Diğer Haberleri