SDKM´de Mevlana huzuru

Şeb-i Arus Gecesi´nin manevi atmosferi katılımcıları mest etti

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şeb-i Arus Mevlana`yı Anma Haftası çerçevesinde dün akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde muhteşem bir etkinlik düzenledi. Mistisizmin doruk noktasına ulaştığı gecede Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Topluluğu`nun konseri ve sema gösterisi izleyenleri adeta büyüledi. Geceye vatandaşların büyük ilgi göstermesi nedeniyle SDKM büyük salon hınca hınç dolarken, yaklaşık bir buçuk saat süren etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Arabacı, belediye başkaları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 


      
MANEVİ ATMOSFER
Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu, gecede tasavvuf musikisinin birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Manevi atmosferin yoğun olduğu programda düzenlenen sema gösterisi büyük ilgi toplarken, programın ardından sahneye çıkan Başkan Karaosmanoğlu, gerçek dostluk, aşk ve sevgiyle yüce Kur`an`dan ilhamını alan Mevlana`nın insanlığa tercüman olduğunu söyledi.

“KENDİMİZE GELDİK”
Başkan Karaosmanoğlu, “Mevlana`nın gönüllere hitap ettiğini burada ne kadar konuşsak az olur. Hem Mevlana`yı anlatan arkadaşlarımız hem de burada aşkla, şevkle dönen mesnevi aşıkları ne kadar güzel bir şekilde bize ifade ettiler. Bu akşam mest olduk, kendimize geldik. Onun manevi huzurunda hepimiz eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu daha sonra koro sanatçıları ve semazenlere teşekkür belgesi ve çiçek verdi.

Günün Diğer Haberleri