Sanayide acil durum yok

KSO Başkanı Yılmaz Kanbak, susuzluk konusunda basın mensuplarının sorularını cevapladı

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kuruyan Yuvacık Barajı nedeniyle sanayi kuruluşlarının susuz kalıp, üretimlerini durdurduğu iddialarını, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak cevapladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´nu ziyaret eden Kanbak, acil bir durum olmadığını belirterek, geçici bir dönem yaşandığını, kısa sürede atlatılacağını söyledi.

1 MİLYON 700 BİN METREKÜP SU
Yaşanan susuzluk olayı üzerine Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu makamında ziyaret etti. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Karaosmanoğlu ve Kanbak, iddialara cevap verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Gebze´nin suyunu İSKİ´den karşıladıklarını belirterek, “Durumu acil olan sanayi kuruluşlarına tankerle su taşınıyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi´ne, sözleşme gereği 72 bin metrküp su verilmesi gerekirken, şu ana kadar biz o bölgeye 1 milyon 700 bin mütreküp su verdik. Şu an su vermediğimiz sanayi kuruluşu, konut ve iş yeri bulunmuyor” dedi.

“BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM YOK”
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak ise sorulara verdiği cevaplarda, iddia edildiği gibi sanayicinin acil bir sıkıntı yaşamadığını ifade etti. Kanbak, “Bu olay geçici bir dönemdir, kısa sürede atlatacağız. Bu sadece Kocaeli´nin değil, tüm Türkiye´nin sorunu. Şu an çok acil bir durum gözükmüyor. Sanayicimize Karakaya Barajı´ndan su geliyor. Batı´da ise İSKİ´den destek alınıyor. Şu an bir sorunumuz yok” şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri