Leyla Atakan Kültür Merkezi adına yakışır hale getiriliyor

Fuar içinde faaliyet gösteren Leyla Atakan Kültür Merkezi yapılan yeni düzenlemelerle adına uygun bir kültür yuvası haline getiriliyor.

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Fesh edilen Belediyeler Birliği`nin faaliyetlerini yürüttüğü yerde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ay başında start alan tadilat çalışmaları sürüyor. İkinci kattaki çalışmalar bitirilirken, daha önce sadece düğün salonu olarak kullanılan büyük salondaki tadilat işlemlerinde önemli mesafe kat edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından söz konusu mekan, bundan böyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı`na tahsis edilecek.

EĞİTİM VERİLECEK BRANŞLAR

Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan binada, Konservatuar bünyesinde batı müziği, Türk müziği, halk müziği, şan dersleri, teorik ses eğitimi, tasavvuf musikisi, resim, heykel, seramik, hat, ebru, tezhib, dil eğitimi gibi alanlarda halka eğitim olanağı sunulacak. Ayrıca Meksa Vakfı ile ortaklaşa yapılacak bir çalışma ile de istihdam alanı açık branşlarda meslek eğitimi verilecek.

HALK EĞİTİM`DEN DESTEK
Bu eğitimlerin yanı sıra, İzmit Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa, üretime yönelik el becerileri kazandırma, kuaförlük, fotoğrafçılık, drama, sinema TV, bilgisayar kursları da açılacak. Merkezde kursa katılanlar öğrenciler için çeşitli sosyal aktiviteler, seminerler, paneller ve konferanslar düzenlenecek.

HEDEF İL GENELİNDE KURSLAR AÇMAK
Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim Kültür Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu binanın çekirdek bir merkez olacağını belirterek, “Bu faaliyetlerin hepsi başta Gebze ve Dilovası olmak üzere il geneline yayılacak. Bütün ilçeler de başvuru sayısına göre bu kursları açmayı hedefliyoruz” dedi.

SAİT KARAÇORLU: Kocaeli Belediyeler Birliği`nin daha önce toplantılarını yaptığı salonlar, baştan sona yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, tamamen modern bir görünüme kavuşturulan salonun eğitim alacak kursiyerleri beklediğini söyledi.

 

 

 

 

DÜĞÜN SALONU: Daha önce sadece düğün törenleri için kullanılan büyük salonda ilk etapta boya badana çalışmaları yapıldı, perdeler yenilendi. Salondaki büyük değişiklik, koltukların değişmesinden sonra ortaya çıkacak.

Günün Diğer Haberleri