Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da aday olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’nin başkanvekili seçimi için Ankara’ya giderken Düzce’de trafik kazasında hayatını kaybeden Üsküdar Belediye Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin’in cenaze namazı bugün İstanbul Büyük Çamlıca Camii’nde kılındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yoğun katılımın olduğu cenazede Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da yer aldı.
AK Partili Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) Başkan Vekilliği seçimine katılmak üzere dün Ankara’ya seyahat ederken Düzce’de meydana gelen trafik hayatını kaybetti. TBB seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın başkan adayı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, elim kazada yaşamını yitiren Gültekin’e son görevini yerine getirerek, cenaze törenine katıldı. Büyük Çamlıca Camii'nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda siyasinin katıldığı törende Başkan Büyükakın, acısını paylaştığı Gültekin ailesine baş sağlığı diledi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI
Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim, çok kısa bir süre içerisinde malum Ziya kardeşimiz Üsküdar'da önemli bir görevi üstlendi. Ankara'da bir görevi ifa için yola çıkmışken de ne yazık ki bir trafik kazasında ebedi aleme kendisini uğurladık, uğurluyoruz. Öncelikle tüm kardeşlerime sabırlar temenni ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Mekanı cennet olsun. Makamı âli olsun inşallah.” Dündar Ziya Gültekin'in cenazesi, cuma namazını müteakip Büyük Çamlıca Camii'nden kaldırıldı.