Göletlere dikkat

Kocaeli`nin göletlerinde 3. boğulma vakası, Teksen`de yaşandı

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kandıra´ya bağlı Teksen köyünde oturan ve kısa bir süre önce askerden dönen Hasan Çakar, serinlemek için girdiği köyünün yanındaki gölette boğuldu. Çakar´ın ölümü yakınlarını yasa boğarken, itfaiye yetkilileri göletlerde yüzenleri bir kez daha uyardı.

HASAN ÇAKAR BOĞULDU
22 yaşındaki Hasan Çakar, dün öğle saatlerinde serinlemek için gölete girdi. Yüzme bilmemesine rağmen göletin ortasına kadar açılan Çakar, suyun bir anda derinleşmesi üzerine panik yaptı. Bu sırada Çakar´ı gören arkadaşları suya atlayarak onu kurtarmaya çalıştı. Ancak tüm çabalar sonuç vermedi ve Hasan Çakar boğularak can verdi.

CESEDİ İTFAİYE ÇIKARDI
Kısa bir süre sonra olay yerine varan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı´na bağlı kurtarma timi, beş dakikalık bir çalışma sonucunda genç Hasan´ın cesedine ulaştı. Çevre bütünüyle boşaltıldıktan sonra Çakar´ın cesedi, kurtarma timi dalgıçları tarafından çıkarıldı.

İTFAİYE YETKİLİLERİ UYARDI
Cesedin çıkarılmasıyla genç Hasan´ın aile, arkadaş ve akrabaları üzüntüye boğulurken, itfaiye yetkilileri dikkatli olmaları konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı, “Yüzme bilmeyenler derin sulara girmemeli. Bulanık sularda asla yüzülmemeli. Kişi her ne kadar iyi yüzme biliyorsa da, örneğin ayağına kramp girebilir. Göletin dibindeki çamur ve sarmaşıklar her zaman için sorun oluşturabilir. Bu nedenle vatandaşlarımız yalnız başlarına denize girilmemeli. Sadece İtfaiye olarak bu yaz 3 kişinin cesedini çıkardık. İnsanımız daha dikkatli olmalı” açıklamasını yaptı.

Günün Diğer Haberleri