Giyim kursunda usta eller yetişiyor

KO-MEK kursiyerleri, uzun ve meşakkatli bir eğitimin ikinci döneminde kendi kıyafetlerini dikmeye başladı

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ücretsiz olarak düzenlediği KO-MEK kurslarında ikinci dönem başladı. Pek çok branşta açılan yeni kurslara yeni öğrenciler katılırken, ders saati 600`ü bulan giyim kursunda ise öğrencilerin eğitimi tüm hızıyla devam ediyor.

350 ÖĞRENCİSİ VAR
Haftanın 7 günü, 12 farklı merkezde sabah 08.00`den 16.00`ya kadar devam eden kurslara katılan öğrenci sayısı 350. Temel ve uygulamalı eğitim alan kursiyerler, uzun ama kaliteli bir eğitimin ardından hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başlıyor, kendi kıyafetlerini hazırlayabilecek duruma geliyor.

KURSİYERLER MEMNUN
Uzun süreli olması nedeni ile ayrıntılı bir eğitimin verildiği kursa devam edenler, öğrendikleri yeni bilgilerden memnun. Daha şimdiden birçok kıyafeti hazırlayabilecek duruma geldiklerini ifade eden kursiyerler, “Kurs süresi biraz uzun ama dersler zevkli geçiyor. Yeni bilgiler öğrenmek ve onları gerçekleştirmek insana büyük keyif veriyor. Bir kıyafeti hazırladığınız zaman bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz” şeklinde konuşuyor.

“ÇOK AZİMLİLER”
Kursiyerlerin azmi eğitimcilerini de memnun ediyor. “Çok kısa sürede çok önemli mesafe alıyorlar” diyen kurs hocaları, “Birçoğu kendi kıyafetini hazırlayabilecek duruma geldi. Giyim aslında çok zahmetli bir branş. Kıyafetleri vitrinlerde görmek çok güzel. Ancak o kıyafetlerin hazırlanma safhasında çekilen zahmet, verilen emek gerçekten çok fazla. Fakat  kursiyerlerimiz azimli bir şekilde eğitimlerine devam ediyor, verilen bilgileri kısa sürede öğrenerek bizi sevindiriyorlar. Günümüzde ekonomik koşullar nedeniyle en basit bir kıyafeti almak dahi ailelere önemli bir maddi külfet getiriyor. Bu açıdan bakıldığında kursiyerlerimiz hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de kendilerini geliştirme şansı buluyorlar” şeklinde görüş belirtti.

Günün Diğer Haberleri