Engelli sandalyesinden “Şeker” gibi vuruş

Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri, tenis turnuvası ile başladı

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi tarafından 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, bugün tenis turnuvası ile başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, özürlü sandalyesine oturarak, gösteri maçı yaptı.

GÖSTERİ MAÇI ZEVKLİ GEÇTİ
Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclisi tarafından organize edilen üç günlük etkinliğin ilk gününde tenis turnuvası vardı. Fuar alanında Tenis Kulübü sayasında gerçekleştirilen turnuva öncesi, protokol tarafından gösteri maçı yapıldı. Engelli koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice´nin gösteri maçı, büyük ilgi çekti.

HAYAT UMUTTUR
Gösteri maçının açış vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, maç sonrası açıklamasında her ortamda özürlülerin yanında olduklarını söyledi. Özürlü koltuğuna oturmakla onları daha iyi anladıklarını belirten Şeker, “Engelli arkadaşlarımıza yaşam tutkusu aşılamak için çaba gösteriyoruz. Onların her alanda üretken bireyler olması için çaba gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Hayat Umuttur Projesi´ ile 60 özürlü ve 20 eski hükümlü vatandaşımıza eğitim verdik. Kurs sonucunda başarılı olan 80 arkadaşımız şimdi Büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli kademelerinde çalışıyor” dedi. Şeker tüm çabalarının engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik olduğunu ve bu çabanın bundan sonra da artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

VALİ YARDIMCISINDAN KUTLAMA
Kocaeli Vali yardımcısı Mehmet Özcan da Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik projelerinin ülkeye örnek olması gerektiğini söyledi.
Vali Yardımcısı Özcan, engelli vatandaşların sosyal hayattan kopmamaları için özellikle spor aktivitelerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

14 SPORCU KATILIYOR
Gösteri maçı ve konuşmaların ardından 2 gün sürecek olan tenis turnuvası başladı. Turnuvada Antakya, İzmir, Bursa, Ankara ve Kocaeli´nden yaklaşık 14 sporcu katılıyor. Turnuva boyunca toplam 16 maç yapılacak. Final maçı yarın oynanacak. Ödül töreni ise 3 Aralık Dünya Özürlüler gününde saat 12:00 de yapılacak.

Günün Diğer Haberleri