Alikahya´da da gıda operasyonu

Büyükşehir Belediyesi halk sağlığı konusunda taviz vermiyor

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin operasyonlarını bu kez Alikahya´da gerçekleştirdi. Alikahya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile birlikte yapılan operasyonda, beldede bulunan fırın, market, lokanta, kafeterya ve restoran gibi halk sağlığını ilgilendiren yerler denetlendi.

ESNAF BİLGİLENDİRİLDİ
Alikahya´da çalışmalarını sürdüren gıda kontrol ekibi, temizlik, güvenliği, ekipman ve personel hijyeninin yeterli olup olmadığı denetimi yaptı. Çalışmalar sırasında esnaf bu konuda bilgilendirilerek, insan sağlığı için duyarlı olunması istendi. Son tüketim tarihi geçmiş gıda maddeleri tespit edilerek imha edildi. İş yerlerinde ki eksiklikleri gidermeleri için uyarılarda bulunan ekipler, yapılacak yeni denetimlere kadar bu eksikliklerin giderilmesini, aksi taktirde ceza uygulamasına gideceklerini belirterek, işyeri sahiplerini uyardı.

ANALİZ YAPILDI
Alikahya beldesindeki fırın, market ve lokantaların yanı sıra halk pazarını denetleyen ekipler, pazarcı esnafının kurallara uygunluğuna bakarak esnafı bilgilendirdi. Denetim ekibi, et, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere şüpheli gördüğü tüm gıda maddelerinden örnekler alarak gıda laboratuarında analiz yapılması için laboratuara gönderdi.

Günün Diğer Haberleri