Ada tatili muhteşemdi

Büyükşehir Belediyesinin Avşa ve Marmara Adası gezisine katılanlar doyasıya eğlendi

Genel Haberler - 28-12-2007 15:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kültür gezileri kapsamında Akçakoca Deniz Otobüsü ile Avşa ve Marmara Adası gezisine katılanlar muhteşem bir hafta sonu geçirdi. Cuma akşamı İzmit Marina´dan başlayan gezi, adalarda geçen iki günün ardından Pazar akşamı aynı yerde noktalandı.

KAPTAN KARŞILADI, BİLGİ VERDİ
Cuma akşamı başlayan geziye katılmak için Marina´ya gelen yolcuları, gemi kaptanı Celal Turanoğuz karşıladı. Geziye katılan 380 kişiye seyir öncesi yolun durumu ve gidiş süresi hakkında bilgi verildi. Akçakoca Deniz Otobüsü saat 18.30´da Marina´dan hareket etti. Değirmendere ve Karamürsel iskelelerine uğrayarak buradaki yolcularını da alan Akçakoca Deniz Otobüsü yaklaşık 4.5 saat süren bir seyrin ardından Avşa ve Marmara adalarına ulaştı.

FİLM SEYRETTİLER
Gezi sırasında vatandaşlar son dönemde yapılan en iyi Türk filmlerinden olan “Babam ve Oğlum”u seyretti. Yolculuk boyunca birbirleri ile kaynaşma fırsatı bulan Kocaelililer, zaman zaman şarkılı türkülü eğlence yapıp, eğlencenin tadını çıkardı. Deniz otobüsü içinde değişik etkinlikler yaparak zamanlarını değerlendirmeye çalışan yolcular, güzel bir hafta sonu tatilinin tadını çıkarmaya çalıştı. Konaklama ücreti vermek istemeyenler bazı vatandaşlar, deniz otobüsünde geceledi.

ETKİNLİK ARTIRILDI
Keyifli bir yolculuğun ardından gemi gece geç saatlerde Avşa Adası´na yanaşan Deniz Otobüsü, burada konaklamak isteyen yolcularını indirdikten sonra Marmara Adası´na hareket etti. Her iki adayı gezen yolcular, kumsal ve denizin tadını çıkarıp, gönüllerince eğlendi. Değişik bir hafta sonu tatili yaşayan vatandaşlar, bu tür etkinliklerin artırılarak devam ettirilmesini istedi. Geziye katılanlar, adalarda alışveriş yapma fırsatı da buldu.

YORGUNLUK ATTILAR
Adalara yapılan hafta sonu tatil gezisine katılanlar Cumartesi ve Pazar günleri gönüllerince eğlenip, Pazar akşamı saat 18.00´te dönüş yolculuğuna geçti. Deniz Ulaşım Müdürlüğü´nün listelerden yolcuları tek tek kontrol etmesinin ardından ise dönüş yolculuğu başladı. Değişik bir hafta sonu geçirmenin mutluluğu ile dönüş yolculuğu yine eğlenceli geçti. Şarkılar ve türküler söylenerek başlayan dönüş yolculuğu, Pazar gecesi saat 24.00´de Marina´da sona erdi.


Günün Diğer Haberleri