Geleneksel Türk Tiyatrosu

Amaç: Türkiye’ de ilk kez Geleneksel Türk Tiyatrosu temelli bir tiyatro merkezi oluşturmak. Buraya bu anlayışta icralarını sürdüren kişileri, kurumları ve uzmanları davet etmek; söyleşiler düzenlemek; gösteriler sunmak, eğitimler vermek gibi çalışmaları hayata geçirmek. Çağdaş Türk Tiyatrosu’nun oluşumunda Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun öneminin büyük olduğu gerçeğinden hareketle akademisyenlerin de katılımıyla ülke çapında bir hareketlilik sağlamak. Yapılan tüm çalışmaları belgeleyerek kalıcı hale getirmek.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan Türk gölge Oyunu “ Karagöz’ü Geleneksel kukla oyunumuz “ İbiş” VE “İpli Kukla” geleneğimizi, unutulmaya yüz tutan Türk Seyirlik Oyunu, Ortaoyunu, Meddahlık, Mukallitlik vb. geleneklerimizi, akademisyenler ile yetkin ve az sayıda kalan usta ve eğitmenlerden faydalanarak tanıtmak, sevdirmek ve öğretmek.

Modern eğitim yöntemleri ile uygulamalı olarak yeni bir usta-çırak modeli geliştirilerek
çocuklara, gençlere ve yetişkinlere olmak üzere her yaştan ve her kesimden insanımıza aktarmaktır.

Böylece yeni Türk Tiyatrosu’nu oluşturacak ve geleceğini şekillendirecek ve geleneğinden kopmamış, geleneksel sanat birikimini taşıyan genç, dinamik, modern tiyatrocu-kuklacılar yetiştirmek.

Bununla beraber gösteriler, seminerler, konferanslar, sergiler vb çalışmalarla Geleneksel Türk Seyirlik Sanatlarını yeniden halka götürmek, hatırlatmak, sevdirmek ve gündeme getirmektir.

Sizlere en iyi bilgiyi sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız. Anladım